sunnuntai 24. tammikuuta 2021

Lastenhuoneen muutos

Meidän poikien huoneessa tapahtui ennen joulua pieni muutos. Muutos lähti liikkeelle siitä, kun syksyllä karsimme poikien kanssa vanhoja leluja pois. Samalla huomattiin, että kun leluja oli vähemmän, huoneeseen ei tarvinnut enää niin isoa säilytysratkaisua kuin sen hetkinen oli. Pöytätilaa taas tarvittiin enemmän. Siitäpä se ajatus sitten lähti.

Alunperin olin ajatellut, että en koske poikien huoneeseen ennen kuin heillä on selvästi nykyisillä leluilla leikit vähentyneet. Eskarilainen on jo useamman vuoden tykännyt leikkiä lähinnä pikkulegoilla. Ne olivat alunperin aina piilossa pikkuveljeltä, mutta vähitellen hänkin on oppinut niillä leikkimään nätisti; ei pistä legoja suuhun eikä pura samantien kaikkia rakennelmia atomeiksi. Nykyään pojat pystyvät leikkimään yhdessä legoilla joko yhteistä leikkiä tai kumpikin omaa leikkiään. Oli pakko keksiä paikka, jossa pikkulegoilla leikkiminen onnistuisi niin, ettei joka ilta tarvitsisi rakennelmia purkaa eikä ne taas olisi aina imurin tiellä. Pikkuveli leikkii mielellään myös eri kokoisilla autoilla sekä dubloilla, joten niitäkään ei voinut vielä heittää pois, mutta niille tarvittiin jokin säilytyspaikka.


Työkaverini teki samaan aikaan muuttoa ja niiltä vapautui Ikean kaksi metallista laatikostoa ja päätin niiden varaan tehdä pitkän pöydän pojille, mutta pöytälevy uupui. Sillä hetkellä ei ollut rautakaupat auki ja tililläkin ehkä sen verran vajetta, että täyspuisen pöytälevyn hankinta ei ollut mahdollista. Sitten muistin, että meillä on ollut yksi käyttämätön ovi varastossa. Sahasin sen mittaansa ja pistin sen kaksipuoleisella jämerällä teipillä kiinni laatikostoihin. Voi, että olen tyytyväinen! Huoneeseen tuli tilan tuntua roimasti enemmän.


Nyt veljekset sopivat vieretysten pöydän ääreen leikkimään legoilla tai piirtelemään. Toiseen laatikostoon lajittelin legot väreittäin ja toisessa on sitten poikien sekalaisia aarteita. Kolmeen sängynaluslaatikkoon mahtuivat dublot ja pikkuautot. Ikean Mackapär kaapin kannoin eteisestä poikien huoneeseen ja siellä säilytetään nyt isompia autoja, palapelejä sekä joitakin legorakennelmia. Jalat irrotin kaapista turvallisuussyistä. Muutama kangaskori kätkee sisälleen rooliasuja sekä pehmoleluja ja isoissa legosäilytyslaatikoissa ovat junaradan osat sekä erilaisia taistelu-ukkeleita. 


Hankintalistalla on vielä pöydän päälle seinälle toisesta pojasta samanlainen Birth poster. Haaveilen myös toisesta tuollaisesta vanhasta koulutuolista. Joten jos samanlainen iskee silmään, niin vinkkaa siitä minulle.


Aiemmat kuvat poikien huoneesta löydät täältä. Eikö ole huone nyt vähän isommille pojille suunnattu? Mitä diy-ratkaisuja sinä olet tehnyt?


-Mari






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti