tiistai 15. toukokuuta 2018

Äitienpäivä herkuttelua

Helteisenä äitienpäivänä kokeilin ensimmäistä kertaa vegaanista juustokakkua. Olen joutunut olemaan kohta viimeiset puoli vuotta täysin maidottomalla, kananmunattomalla ja maissittomalla ruokavaliolla, joten vanhat reseptit ovat saaneet väistyä ainakin hetkeksi.

Olen huomannut, että ihmisillä on aika paljon ennakkoluuloja vegaanisia ruokia kohtaan. Luullaan, että ne on mauttomia.  Meilläkin tehtiin aluksi kaksi eri makaroonilaatikkoa; perinteinen munamaitoseokseen sekä toinen minulle kaurakermaan. Sitten muukin perhe huomasi, ettei kaurakerma niin huono vaihtoehto olekaan, joten nykyään syömme kaikki samaa ruokaa.

Tämmöisellä herkkusuulla oli aluksi todella vaikeaa olla ilman perinteistä ”kahvileipää”. Sattumalta bongasin k-marketin nettisivuilta tämän ohjeen ja https://www.k-ruoka.fi/reseptit/vegaaninen-juustokakku pakkohan sitä oli kokeilla! Ja mikä parasta, äitienpäivä oli ihan nurkan takana.

Vaikka olen ollut maidottomalla ja kananmunattomalla dieetillä ja, joka mielletään usein myös vegaaniseksi ruokavalioksi, en ole suinkaan vegaanisella dieetillä. Syön siis edelleen ja erittäin hyvällä omalla tunnolla lihaa. Joten päätin hyydyttää kakun käyttämällä neljää liivatelehteä enkä suinkaan agar-agarhiutaleilla. Liotuksen jälkeen sulatin ne muutamaan ruokalusikalliseen vettä ja puolikkaan sitruunan puristettuun mehuun. Koristeiksi kelpaa mikä vain mielikuvituksen tuote. Minä laitoin mansikanviipaleita ja mintunlehtiä.


Kakun seuraksi tehtiin raikas alkoholiton booli, jota lapsetkin pystyivät juomaan.

Twister-booli

Spritea
Mansikkamehua
Twister-jäätelöä
Halutessaan pakastemansikoita ja limeviipaleita koristeiksi

Tämä on kuulemma helppo muokata pelkästään aikuisten makuun sopivaksi! ;) Tässä linkki alkuperäiseen ohjeeseen https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/683387/Puolimakea%20booli/.  


Kakku oli nopea tehdä ja kun käytti soijavispiä niin ei tarvinnut pelätä, että vatkaa kerman voiksi. Kakku oli tosi hyvää, ehkä hieman enemmän olisin voinut laittaa sitruunamehua. Kakku hyytyi hyvin viidessä tunnissa, mutta seuraavana päivänä keksipohja ei ollut enää niin hajoavaa vaan sopivan kosteaa. Aion tehdä tätä kyllä uudestaankin!

Booli lähti meillä myös jatkoon! Siitä tuli meidän perheen kesäjuoma. Spriten määrää vaihtelemalla saa jokaiselle sopivaa. Kaikki kun ei tykkää liian poreilevista juomista.


Makoisia herkutteluhetkiä kaikille!

Terkuin,
Mari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti