keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Ei ole mitään päällepantavaa

Tuttu lause, ainakin meille naisille. Aikainen kesä ja lämpöiset ilmat ovat aiheuttaneet minulle vaatekriisin. Kun ensin lihoo edellisen neljän vuoden aikana enemmän kuin tarpeeksi, ja kun nyt vihdoin ja viimein alkaa olla edes jollain tavalla sinut itsensä kanssa, tulee kesä ja pitäisi saada jotain kepeää kesävaatetta päälle paksujen talvikolttujen tilalle.


Olen jossakin ihmeellisessä murrosvaiheessa pukeutumisen suhteen. Viime vuonna kotona ollessa tyydyin helppoihin ja mukaviin vaatteisiin. Leggarit ja joku löysä paita oli aika passeli valinta. Toppahousut vaan jalkaan kauppaan mentäessä. Nyt olen alkanut inhoamaan näitä tylsiä vaatteita. Keväällä pistinkin kiertoon suuren osan vaatekaappini sisällöstä. Säkkimäiset tunikat lähtivät ensimmäisenä. Muutama vuosi sitten kyttäsin kirppareilta juurikin näitä. Nyt olen totaalisen kyllästynyt näyttämään Muumimammalta.


Eilen kiertelin paikallisia vaatekauppoja etsien kuumeisesti jotain. Paino sanalla jotain. En tiennyt yhtään mitä hakea. Mistä minä nykyään tykkään? Minkälaisia vaatteita haluan käyttää? Minkälainen on minun tyylini? Minulle on tärkeää, että vaatteet kestävät edes hetken. Plussaa on myös, jos ne ovat kotimaisia, eettisesti ja ekologisesti valmistettuja. Valitettavasti kukkaroni ei vain tällä hetkellä kestä näiden kriteereiden vaatimuksia. Joten on pakko tyytyä perusketjuvaatteisiin.


Kiertely ei hirveästi tuottanut tulosta. Valkoinen pitsipaita ja musta toppi tarttuivat mukaan H&M:ltä, kirjava rinkkatoppi löytyi Gina Tricotista ja fiksummat mustat shortsit Cubukselta. Aiemmin keväällä Oulun H&M:ltä olin ostanut uudet farkkushortsit sekä Cubukselta valkoisen pilkkutopin. Hakusessa olisi vielä jonkinlaiset kesähousut viileämmille ilmoille. Boyfriend-tyyliset farkut olisi myös hankintalistalla. Entiset kun tippuvat jalasta.








Kaupat kyllä pursusivat vaatteita, mutta en halua näyttää 90-luvulta repäistyltä päivitetyltä itseltäni tai teinitytöltä kolmen lapsen äidiltä. Totesin useaan otteeseen, että minulla oli tuollainen mekko silloin joskus ja tuommoiset pyöräilyshortsit ym. Mistä ihmeestä löydän naisellisia, mutta nuorekkaita vaatteita, jotka eivät kuitenkaan laihduta kukkaroa liikaa eivätkä näytä ”tätimäisiltä”? Voisihan sitä selata verkkokauppoja, mutta ei niistä kuvista saa oikein realistista kuvaa siitä miltä vaatteet oikeasti näyttävät, varsinkaan kun en omista mallivartaloa. Puhumattakaan palauttamisen ja lähetysten kanssa värkkäämisestä. Mieluummin ostan paikallisesta liikkeestä.


Aika paljon ostan varsinkin lastenvaatteita käytettynä ihan livekirpputoreilta tai facebookin kirppariryhmistä. Itselleni on vain vaikea löytää sopivia vaatteita sieltä kautta. Varsinkin nyt, kun oma koko on muuttunut viime kesästä. Enkä jaksa selata kirpparisivustoja monta kertaa päivässä.


Toisaalta haluaisin täydentää vaatekaappini kestävillä, laadukkailla vaatteilla, jotka kestävät myös aikaa. En haluaisi ostaa tuotteita, jotka ovat jo parissa kuukaudessa ”vanhanaikaisia”, huonokuntoisia tai ei niin mieluisia. Mieluummin ostaisin sellaisia luottovaatteita, joita voisi helposti yhdistellä toisiinsa ja saisi näin helposti erilaisia asukokonaisuuksia.


Hmmm… Ehkä pieni itsetutkiskelu on tässäkin suhteessa paikallaan ennen kuin alan törsäämään holtittomia summia turhiin vaatteisiin.


Olisiko sinulla heittää vinkkivitosta kivoista kesävaatteista? Mitkä ovat sinun luottovaatteitasi?
Terkuin,
Mari


2 kommenttia:

  1. Anonyymi5/24/2018

    Hymyssä suin luin, mukavaa luettavaa. Ja ihanasti sanottu "sapattivapaa" kun olet mammalomalla:))

    VastaaPoista
  2. Hih! Kiva kuulla, että tykkäsit! Välillä pitää käyttää vähän kiertoilmaisuja! :)

    VastaaPoista