tiistai 29. toukokuuta 2018

Iltapalapannari

Meillä ollaan oltu viime päivät enemmän tai vähemmän flunssassa. Ajattelin sitten kerätä äitipisteitä ja pyöräyttää perheen iloksi pannarin iltapalaksi.


Koska nuorimmaisen ruokavalio on vielä aika rajoittunut, piti löytää hänellekin sopiva resepti. En vaan jaksa tehdä periaatteessa kolmea erilaista… Joten ei muuta kuin googlailemaan hakusanalla ”munaton pannari”. Tavallisen maidon olen jo oppinut korvaamaan kauramaidolla.


Törmäsin tämmöiseen reseptiin ”maailman paras munaton pannukakku”, jota päätin hieman soveltaa.


Maidoton ja munaton pannukakku


4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
8 dl kauramaitoa
100 g maidotonta margariinia sulatettuna


Helppo oli tehdä, kun kaikki ainekset vain sekaisin ja uunin lämpiämisen ajan annoin taikinan turvota. Koska en laittanut sokeria taikinaan, laitoin Oatlyn appelsiinin ja mangon makuista kauramaitoa antamaan makua. Taikinasta tuli hauskasti keltaista!




Uunissa pannari oli 30-40 minuuttia. Se ei kohonnut kuin tavallinen eikä siihen tullut oikein väriä. Jännitin vähän minkä makuinen pannari olisi.




Jokainen sai laittaa lempitäytettä pannarin päälle. Yhdelle tuli banaania, toiselle kaupan vadelmahilloa ja kolmannelle pakasteesta löytyviä viime kesän hilloja. Itselle pannari kyllä maistui, mutta pienimmät perheenjäsenet saattoivat olla toista mieltä! Sokeria en itse edes kaivannut, koska hilloissa on sokeria valmiina ihan tarpeeksi.




Aion kyllä tehdä tätä toistekin!
Makoisaa loppuviikkoa kaikille!


Terkuin,
Mari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti