lauantai 26. toukokuuta 2018

Kirppistelyä Siivouspäivänä

Osallistuin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Siivouspäivään. Siivouspäivä on uusi juhlapäivä kaikille kirpputorien ja kierrättämisen ystäville. Siivouspäivänä voi kuka tahansa yksityishenkilö pistää pystyyn oman pihakirppiksen tai osallistua yhdessä muiden myyjien kanssa isompaan kirppikseen.

Rovaniemen Siivouspäivän Facebook-sivuilla oli aamuun mennessä ilmoitettu ainakin viisi joukkokirppistä. Ehdimme piipahtaa niistä kolmessa. Ensimmäiseksi suuntasimme Rovaniemen teatterille, jossa olikin jo kello 11 aikaan kova hulina. Sisältä löysimme monta kirppispöytää sekä muita paikallisia toimijoita. Pidä Lappi siistinä-ständiltä saimme mm. hyviä kierrätysvinkkejä. Teatteri itse myi näytelmissä olleita roolivaatteita sekä lavasteita. Myrskyluodon Maija-musikaalista tuttu purjevene ja Pate aarresaarella-näytelmän hauska kakkamoottoriauto oli jo myyty, kun pääsimme paikalle. Harmi! ;) Teatterin ja kirjaston pihalla oli myös yksityishenkilöitä myymässä leluja, kodin tavaroita sekä vaatteita. Täältä matkaamme tarttui lelupaloauto. Ne on meidän perheessä suosittuja leluja!

Kirpputori Vintikin parkkipaikalle oli tullut parisenkymmentä myyjää. Hyvin oli kuulemma porukkaa ollut liikkeellä. Aurinkoinen, vaikkakin todella tuulinen sää, ei ollut ainakaan pelottanut liikaa ihmisiä pois. Meidän kyllä piti käydä Vintikissä välillä lämmittelemässä ja nauttimassa vähän voimajuomaa, jotta jaksaisimme vielä käydä kolmannessa kirppispaikassa.

Vintikistä jatkoimme matkaa torille ja Mondelle. Mondella oli myös parikymmentä myyjää. Monden ilmapiiri oli mielestäni jotenkin kuollut. Pöydät oli sijoiteltu salin reunoille ja ostaja kulki pöytien edestä keskellä salia. Kaikki seurasivat ostajaa, tai ainakin siltä tuntui. Erään iloisten myyjien pöydästä meille lähti mukaan taulu lastenhuoneeseen. Torimyyjän viltiltä silmiin sattui pieni hävittäjälentokone, joka oli pakko saada mukaan.

Moni asia vaikuttaa myönteiseen ostopäätökseen. Itselleni ainakin myyjän olemus on mittarina ykkösenä. Jos pöydän ympärillä myyjät hääräsivät ja juttelivat asiakkaiden tai toisten myyjien kanssa, pöydän ympärille pysähtyi helpommin itsekin. Jos myyjä naputteli puhelinta tai oli kyllästyneen näköinen tai ei edes tervehtinyt, pöydän ohitti silloin rivakasti. Tavaroiden sijoittelu tulee heti toisena. Eräällä viltillä oli paljon vaatteita myynnissä, mutta vaatteet oli sijoiteltu niin kauas, että olisi pitänyt hyppiä muiden vaatteiden yli saadakseen haluamansa. Vaatteita oli siis aivan liikaa myynnissä eli kannattaa ehdottomasti miettiä paljonko vaatteita tai muuta tavaraa kannattaa ottaa myyntiinyhden päivän myyntitapahtumaan. Tai sitten pitäisi olla monta vaaterekkiä ja vaatteet hengareissa helpottamassa vaatteiden katselua. Hinta tietenkin ratkaisee lopullisen ostopäätöksen ja se, että vastaako laatu hintaa. Rikkinäisiä ja likaisia vaatteita ei edes kannata ottaa myyntiin vaan viedä suosiolla tekstiilinkeräyspisteeseen, joita löytyy nykyään melkein jokaisesta vaatekaupasta.

Olisin kuvitellut, että Siivouspäivänä olisi ollut enemmän ihmisiä liikenteessä. En tiedä miten aiempina vuosina on ollut porukkaa liikenteessä, mutta nyt mielestäni oli aika vähän sekä myyjiä että ostajia. Teatterilla oli mielestäni kaikista kivoin ilmapiiri ja siellä näytti myös kauppa käyvän. Olin varautunut ostelemaan itselleni kesävaatteita, lapsille käyttövaatteita ja kotiin jotain kivaa, mutta tällä kertaa saalis oli aika laiha. Alle kympillä selvittiin tänään! :)


Elokuun Siivouspäivää odotellessa!
Terkuin,
Mari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti