sunnuntai 5. elokuuta 2018

Hei hei kesäloma!

Elokuu kuuluu kyllä vahvasti vielä kesäkuukausiin, mutta miten ollakaan, kun koulujen alku lähenee helteet kaikkoaa ja tilalle tulee sade ja ainakin hieman viileämmät ilmat. Kyllä se on vahvasti syksyn tuntua ilmassa. On siis hyvä hetki palata hieman taaksepäin ja muistella mitä kaikkea tämä kesä toi tullessaan.

Tuntuu, että tämä kesä on ollut todella pitkä. Johtuu kyllä ehdottomasti siitä, että lämpöaalto tuli jo toukokuussa tänne pohjoiseenkin. Kesäkuun alussa oli hieman viileää ja juhannuksena tietenkin sai kaivella untuvatakkia esille. Mutta voi veljet mikä heinäkuu on ollut! On kyllä saanut lämpöä luihin ja ytimiin, ja jopa ihan kyllästymiseen saakka on saanut nauttia ihanista, lämpöisistä ilmoista.

Meidän keskimmäisellä oli muutama toive kesälle. Hän halusi päästä huvipuistoon, käydä rannalla, pyöräillä, rakentaa oma hiekkalaatikko omalle pihalle ja syödä jäätelöä. Kaikki nämä ollaan saatu toteutettua!

Itselläni oli oikeastaan hieman erilainen kesä. Tajusin jossain vaiheessa, että olen oikeasti rentoutunut. Takaraivossa ei koko ajan jyskyttänyt kesän to do-lista. Muutamia juttuja tein hissukseen, osa jäi tekemättä kokonaan ja joitakin juttuja sain ihan mukavasti tehtyäkin. Mutta osasin olla stressaamatta niistä. Välillä koti oli kuin pyörremyrskyn jäljiltä, mutta sitten siivoilin sitä pikkuhiljaa taas kondikseen. Tai sitten delegoin hommia paremmin muille perheenjäsenille! :)

Muutamia reissujakin tuli tehtyä. Juhannuksen mökkireissun jälkeen oltiin pari viikkoa koko perheen voimalla sukuloimassa Etelä-Suomessa, Oulussa tuli käytyä muutamaan otteeseen sekä saatiin rentoutua mökillä. Lähteminen tai oikeastaan pakkaaminen on minulle aina hankalaa, mutta nyt sekin tuntui sujuvan. Ehkä siksi pakkaaminen sujui niin mutkattomasti, kun tarvitsi ottaa mukaan vain ja ainoastaan hellevaatteita.

Mutta nyt loma on loppu. Huomenna aamulla on aikainen herätys ja työt kutsuu meikäläistäkin vuoden kotonaolon jälkeen. Pienimmäinenkin aloittaa hoidon, joten paljon uutta ja ihmeellistä on taas luvassa.

Kesää on kuitenkin vielä jäljellä. Nautitaan näistä päivistä ja illoista. Kaikkea kivaa on onneksi tulossa! Tässä muutamia kuvia kesältä.

Terkuin,
Mari











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti