keskiviikko 10. lokakuuta 2018

Makkarin syys- tai paremminkin talvi-ilme

Alkaa olla aika esitellä meidän makuuhuone. Oiva hetki pieneen esittelyyn aukesi, kun nuorimmainen siirtyi ainakin aikuisten ajatuksissa ja toiveissa pinnasängystä omaan juniorisänkyyn nukkumaan.  




Makkari on ärsyttävästi neliön muotoinen. Vastapäätä huoneen ovea on parvekkeen ovi, joka luo hieman haasteita kalusteiden sijoittamiselle, joten vaihtoehtoja kalusteiden paikoille ei montaa ole.


Oikealla avautuu koko seinän mittainen Ikean Pax-liukuovikaapisto. Osa tästä kaapistosta oli ensin toisessa huoneessa ja kun remonttia toissa kesänä tehtiin, tuotiin vanha kaapisto uuden rinnalle. Ongelmia tuli kuitenkin siinä vaiheessa, kun uuteen ja vanhaan ei saanut yhdistettyä Ikealta liukuovia vaan olisi pitänyt ostaa täysin uudet rungot eri mittaisina.


Päätimme ratkaista ongelman pitämällä vanha kaappi semmoisenaan ja laittamalla uuteen tavalliset saranalliset peiliovet. Lisäksi kaapin ja parvekkeen oven väliin olisi jäänyt typerä väli ja tarvitsimme kirjoille paikan, niin ostimme lisää Pax-runkoa ja nyt se toimii oivana kirjahyllynä. Kirjahylly on vain 201 cm korkea eli matalampi kuin muu kaapisto vesiputkikotelon ja verholaudan vuoksi. Korkeamman vaatekaapin ja katon väliin jäi juuri kenkälaatikoiden korkuinen tila. Laatikoissa on tällä hetkellä tallessa vanhat cd-levyt.






Ikean neljän laatikon Malm lipastot kätkevät laatikoihinsa niin minun alusvaatteita kuin kaikenlaista muutakin sälää. Toinen näistä lipastoista on minun ”Monica-kaappi”. Jos olet katsonut Frendejä niin tiedät mitä tarkoitan! Milloinkahan sitä ottaisi itseään niskasta kiinni ja kävisi laatikot läpi! Ikkunassa on Jyskistä ostetut kiiltävät, vaalean harmaat  pimennysverhot. Ne olivat kyllä tarpeen kesällä! Matto on H&M Homen mallistosta muutaman vuoden takaa.


Sängynpääty on ihan raaka koivuvaneri. Pääty odottaa vahakäsittelyä kellastumisen estämiseksi. Minusta vaalea puu antaa mukavaa pehmeyttä ja lämpöä muuten vaaleaan huoneeseen. Lukuvaloina toimivat Clas Ohlsonilta ostetut ledlamput.


Pienelle miehelle löysin junnusängyn muutamalla kympillä paikalliselta Facebookin kirpparilta. Siinä hän nyt opettelee nukkumaan itsekseen ainakin alkuyön. Yleensä en edes raski häntä vierestä nostaa pois. On niin turvallista kuunnella pienen unituhinaa. Sängyn päällä keikkuvan autoviirin Marimekon Pikku Bo Boo kankaasta olen ommellut jo isoveljelle muutama vuosi sitten. Päiväpeitto on kummitätini virkkaama.




Samaisen kummitätini tekemä torkkupeitto aikuisten sängyllä odottaa päiväunille torkahtajaa. Melkein verhojen kanssa samaa harmaan sävyä olevat tyynynpäälliset sekä yksi Pentikin vaaleanpunainen tyynynpäällinen sopii täydellisesti veljeni ottamaan valokuvaan, josta on tehty kanvastaulu. Kuva on otettu Leviltä Pallakselle päin ja kuvassa on niin ihanan utuinen ja unenomainen tunnelma, että se on täydellinen makkariin. Taulu on tällä hetkellä vähän hassussa paikassa. Seinässä oli ruuvi valmiina ja halusin sen peittoon, niin länttäsin taulun siihen päälle. Pitää katsoa sitten taulun oikea paikka, kun pieni mies suostuu siirtymään nukkumaan isoveljen kanssa samaan huoneeseen. Katsotaan sitten mikä on poikien huone ja mikä meidän. Odotan jo sitä aikaa, kun makkari on vain ja ainoastaan meidän aikuisten valtakunta!




Olen kovasti pohtinut, että rohkenisinko maalata sängynpäätyseinän tummansiniseksi. Tumma väri olisi loistava kontrasti vaaleille kalusteille, mutta tuntuukohan huone maalauksen jälkeen liian pieneltä? Olen myös kova vaihtelemaan huoneen värimaailmaa, niin onkohan tummansininen kuitenkin liian hallitseva väri. Mitä mieltä te olette? Maalatakko vai ei maalata? Näitä Tikkurilan maaleja olen vähän miettinyt. Pitää vielä miettiä. Tällä hetkellä tuo Delft miellyttää silmää eniten.




Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!


Terkuin,

Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti