sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Synkkä synkempi marraskuu

Aamulla, kun lähden töihin on pimeää. Iltapäivällä, kun tulen kotiin on pimeää. Päivällä, kun työpäivän kiireessä ehdin vilkaista ulos, näkyy vain harmaata, sumua, märkää eikä valoa missään. Onko ihme, jos mielikin alkaa olla jo melko mollissa.


Työni on todella hektistä eikä työpäivän aikana hirveästi ehdi lusmuilla. Aamulla, kun astun työpaikan ovesta sisään, se maailma imaisee minut työpäivän ajaksi täysin sisäänsä. Iltapäivällä, kun lapset on haettu hoidosta, kaupassa käyty ja ruoka laitettu ja syöty, sohvan nurkka vetää kummasti puoleensa. En ole jaksanut arki-iltaisin nokkaani ulos pistää. Iltaisin odottelen, että kello tulisi edes kahdeksan, jolloin voisi mennä lasten nukutuspuuhiin ja samalla nukahtaa itsekin yöunille. Viikonloput ovatkin kuin siunaus! Silloin jaksaa käydä harmaudesta huolimatta lenkillä, tehdä itselle voimaannuttavia asioita sekä nauttia hyvästä ruoasta.


Omasta itsestäni huolehtiminen on jäänyt siis aivan retuperälle. Tukka hapsottaa ja harmaa juurikasvu ilmoittaa ilkeästi ja rehellisesti lähestyvästä keski-iästä. Suklaata tuntuu kuluvan huomattavasti enemmän kuin kuukausi sitten. Jotain pitäisi tehdä, mutta ei vaan jaksa. Onko sinulla jotain vinkkejä selättää väsymys ja mielen ankeus näin kaamosaikana?


Omaa mieltä ja olotilaa olen yrittänyt piristää sytyttämällä viikonloppuisin jo aamusta kynttilöitä. Mikä sen mukavampaa kuin juoda rauhassa aamukahvia kynttilän liekki iloisesti lepattaen. Kynttilöiden polttamisessa on kyllä myös seinien harmaantumisen lisäksi toinen huono puoli nimittäin hämäryys. Mitä enemmän sytyttelen kynttilöitä sitä useamman lampun sammutan. Joten tämä on kyllä vähän ojasta allikkoon meininkiä. Sisällä valon määrä ei siis ainakaan lisäänny, päinvastoin.


Ehkäpä tämä synkkä marraskuukin tästä vielä taittuu, kun lunta tulee ja sitten viimeistään mielikin piristyy. Toisaalta, kun katselen näitä viikonlopun lenkkipolun varrelta räpsittyjä kuvia, niin kyllä luonto näinkin on aika karun kaunis. Ihania juttujakin on tiedossa, kun kohta saa valmistautua jouluun. Saa nähdä mitä kivaa tälle joululle keksisi!

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

Terkuin,
Mari










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti