sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Joulukalenteri ja ensimmäinen adventti

Joulukuu alkoi niin harmaassa säässä kuin olla ja voi. Aurinkoa ja valoa ei paljon näkynyt. Harmaus ei pieniä joulun odottajia haitannut, koska he saivat avata ensimmäisen luukun joulukalenterista.


Muutama vuosi sitten ompelin vanhasta päiväpeitosta ja mustasta huovasta meidän sisustukseen sopivan joulukalenterin. En tykkää joulunakaan ”sotkea” kotiamme väreihin, joten turvauduin tuttuihin ja turvallisiin mustaan ja valkoiseen. Tänä vuonna tosin ajattelin piristää sisustusta ripauksella punaista.


Kalenteri on ehkä hieman tylsä, mutta enpähän kyllästy. Luukut ovat alkaneet muutaman vuoden aikana hieman repsottaa, joten pitää joulun jälkeen niitä hieman ommella uudestaan kiinni.


Luukkujen takaa löytyy tänä vuonna jokaiselle päivälle jokin jouluvalmisteluihin tai perheen yhteiseen touhuun liittyvä tehtävä. Tehtävät olen valinnut niin, etteivät ne vaadi ylisuorittamista arkenakaan.


Ensimmäisestä luukusta löytyi tehtävä, jossa piti laittaa joulutähdet ikkunaan. Toisen luukun tehtävänä oli tehdä joululahjalista. Se olikin mieluinen juttu! Kolmannen aamun luukusta paljastuu tehtävä, jossa luetaan yhdessä jokin joulusatu. Se meneekin hyvänä iltasatuna.

Toki tehtävän lisäksi tonttu on muistanut perheen pienimpiä myös pienellä herkulla. Rusinat ja kuivatut hedelmäpalat sekä joulupukin suklaakolikko maistuvat hyvin heti aamusta. Vanhinta lasta taas ilahduttaa eniten kalenteri, josta löytyy meikkejä. Aikuisille voisi käydä vielä arpakalenterin ostamassa, jos vaikka sattuisi onni potkaisemaan.


Ensimmäisen adventin kunniaksi laittelin myös jo hieman kotiin joulukoristeita. Joulua emme tänäkään vuonna vietä kotona, joten on mukavaa, kun koristeet ilahduttavat meitä hieman pitempään ja vievät hiljalleen kohti joulun tunnelmaa. Onneksi tänään, joulukuun 2. päivänä, maa on saanut hieman valkoista päälleen eikä ulkona näytä enää yhtään niin synkältä kuin eilen.


Rauhallista adventin aikaa kaikille!
Terkuin,
Mari


Ps. Meidän ihana adventtikynttelikkö löytyy Puinen joulumallistosta!















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti