sunnuntai 17. toukokuuta 2020

Kaksi vanhaa puuta

Meidän makuuhuoneen sisustuksen ongelmana on ollut se, että huone on todella pieni ja sänky vie käytännössä koko tilan huoneesta. Sängyn ikkunan puoleiselle puolelle sopii just ja just kulkemaan. Huoneeseen sopivat vain oleelliset kalusteet eli sänky ja yöpöytinä toimivat Clas Ohlsonin mustat metallijakkarat. Huone on kuitenkin kaivannut jonkin aikaa jotain pientä viimeistelyä viihtyisyyden lisäämiseksi. 


Sängyn pään puoleinen pääty on maalattu Tikkurilan Tyrsky sävyllä ja se kehystää mukavasti vanerista sängynpäätyä sekä valkokehyksisiä tauluja. Ongelmana on ollutkin vastakkainen seinä, joka on maalattu Tikkurilan Höyhen sävyllä ja seinää koristaa edellisen asukkaan seinähyllyn ruuvien paikat. Tässä poikkeustilanteessa en todellakaan ole jaksanut alkaa reikiä paikkaamaan ja maalaamaan koko seinää vaan kaipasin jotain plan b-vaihtoehtoa jolla piilottaa reiät toistaiseksi. 


Olemassa oleva seinähylly ei ollut missään nimessä vaihtoehto. Muistan edelleen elävästi sen, kun mieheni löi Lack-hyllyn kulmaan päälakensa… Ja taulu keskellä seinää ei houkutellut sen vuoksi, koska sängyssä olisi tullut tunne, että taulu hyökkää kimppuun. Se olisi ollut liian lähellä. Pienempien taulujen kollaasi olisi ollut jotenkin irrallinen. 


Ajatuksiin pyrki idea korkealle sijoitetusta puisesta tauluhyllystä, jonka päälle voisi tehdä kivoja asetelmia. Puun väri siksi, koska halusin huoneeseen lämpöä ja kontrastia valkoisiin seiniin. Tauluhylly ei veisi syvyydestä tilaa, korkea sijainti ei aiheuttaisi vaaratilanteita ja saisin samalla hyödynnettyä vanhoja ruuvin paikkoja, mutta edelleen seinä kaipasi jotakin. Hylly yksinään korkealla oli vähän orvon näköinen. 


Laitoin muutama viikko sitten instan storyn puolelle kyselyä, että minkälaisia ideoita teillä tulisi meidän makkarin toiselle seinälle. Hyvästä ehdotuksesta päätin palkita ehdottajan jollakin pienellä jutulla. Tosi moni ehdotti taulua seinälle, mutta yksi ehdotus oli ylitse muiden. 


Seinälle valikoitui rovaniemeläisestä Valkko-myymälästä ihana Art Miriamin ”Kelopuut” posteri. Jotenkin herkät, mutta vahvat ja vanhat puut sykähdytti mieltäni kovasti. Perinteisten kehysten sijaan laitoin julisteen puiseen julistelistaan. Näin tauluhyllystä ja julisteesta tuli yhtenäinen kokonaisuus. Art Miriamilta löytyy paljon muitakin ihania postereita, mutta ”Kelopuut” sopi meidän makkariin täydellisesti jo ihan värityksensä puolesta. Siniharmaan sävyt sointuvat yhteen huoneen tehosteseinän sekä Deseniolta tilatun Matterhorn-julisteen ja kukkataulun kanssa. 


Vanhat ja hieman kellastuneet Marimekon ”Heinä” verhot istuvat hyvin huoneen värimaailmaan ja tunnelmaan luoden huoneeseen kesäisen ja seesteisen fiiliksen. Pentikin sisustustyynyt ja Tokmannilta löydetyt pienet puuvillamatot toistavat värityksessä puun, heinän ja hiekan sävyjä ja näin ollen viimeistelevät huoneen tunnelman. 


Sopivassa suhteessa väriä, kontrasteja ja lämpöä, vai mitä mieltä sinä olet? 


-Mari


1 kommentti: