keskiviikko 9. kesäkuuta 2021

Ulkotilojen kesäsisustelua

Helatorstain helleaallossa sain siivouspuuskan ja siivosin ulkotilat kuntoon. Siitepöly teki kuitenkin tepposet ja olenkin loman ensi päivät siivoillut terassia ja parveketta uudelleen sekä laittanut erilaisia istutuksia ympäri kotia. 


Meillä on yläkerrassa koko asunnon levyinen parveke. Vielä ei olla satsattu parvekelaseihin, vaikka se hieman salainen haaveeni onkin. Lasit suojaisi kalusteita ja tekstiilejä säiden vaihteluilta. Lattia on kylmä betonilattia, joten juuttimatot antavat jalalle mukavan ja lämpöisen tuntuman. Ne on myös helppo rullata talveksi varastoon jemmaan. 

Kesäisin kuivaan pyykit pääsääntöisesti aina ulkona ja toinen pää parvekkeesta pitääkin ulkokodarin virkaa. Parvekkeen toinen puoli on lähinnä saunojien vilvoittelupaikka. Toki välillä, kun kaipaan omaa rauhaa istahdan lukemaan omaan pieneen nurkkaukseen. Parvekkeelle toin ainoastaan kuivakukkia tuomaan tunnelmaa. Aidot kukat unohtaisin kuitenkin kastella ja ne kuolisivat alta aikayksikön. 

Alakerran terassilla leikitään, nautitaan auringosta, grillataan ja syödään. Viime kesänä mustaksi öljytty terassi kaipasi uuden öljyn ylleen. Sohvan päälliset eivät ole liikaa haalistuneet, joten ne saavat kelvata vielä tänäkin kesänä. Ruokapöydän tuolit lähtivät loppukesästä uuteen kotiin, joten hommasin uudet hieman matalammat tuolit. Näissä Maskun Alton pinottavissa tuoleissa on todella hyvä istua. Hieman voisivat olla korkeammat tai ruokapöydän pöytä matalampi. Vanhat pehmusteet kelpasivat vielä pesun jälkeen näihinkin tuoleihin, joten saatiin istumakorkeutta hieman korkeammaksi. Vielä pitää yrtit tuoda hyllylle kasvamaan, niin tulee mukavaa vihreyttä ja rehevyyttä ruokapöydän ympärille. 

Etupihalla ei suurempia muutoksia ole tapahtunut. Tosin siirsin takapihalta ruskean lelulaatikon eteen ja tietysti erilaisilla kukilla sisääntulokin näyttää kesäiseltä. 

Tämmöisiä ulkotilojen kesäsisusteluita täällä. Joko sinä olet saanut ulkotilat loikoilu kuntoon?

-Mari



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti