sunnuntai 15. elokuuta 2021

Makuuhuoneen värimaailma

Makuuhuoneen värimaailma alkoi tökkimään mieltäni alkukeväästä oikein toden teolla. Tumman sininen seinä kylmänä sävynä riiteli mielessäni kovasti lämpimien ja puunväristen ikkunapuitteiden, lattian, sängynpäädyn ja muiden minun silmää hivelien esineiden kanssa. Toisaalta sängynpääty tuli hienosti esille tummansinisestä seinästä, mutta kaipasin kovasti huoneeseen rauhallisempaa tunnelmaa.

Tikkurilan maalisävyjä voi nykyään testailla hauskalla puhelimeen asennettavalla Colour Master-sovelluksella. Sovellus toimii niin, että huoneesta otetaan kuva ja täppäämällä valikosta eri maalisävyjä voi kokeilla miltä mikin sävy oletetusti näyttäisi omassa tilassa. Kokeilin varmasti kaikki sävyt Tikkurilan Tunne väri-värikartasta, kunnes lopulta päädyin maalaamaan makuuhuoneen päätyseinän sävyllä Linna J484.

Linna on maanläheinen hieman ruskehtavaan taittava sävy, muistuttaa ehkä laimeaa maitokahvia. Maalattu seinä näyttäytyy eri valaistuksessa kuitenkin hyvin erilaiselta, välillä tummemmalta ja välillä jopa hieman angoran vaaleanpunaiselta. Muut makuuhuoneen seinät on maalattu jo aikaisemmin Höyhen F487-sävyllä. 

Mielestäni makuuhuoneessa on nyt rauhallisempi tunnelma ja värit sointuvat kaikkinensa hyvin yhteen. Unet ovat levollisia ja lempeitä. Mitä mieltä sinä olet? Oliko muutos onnistunut?

-Mari





1 kommentti: