keskiviikko 28. heinäkuuta 2021

Hellepäivä Roiskeella

 *Kaupallinen yhteistyö/ palvelu saatu

Sääennusteet lupasivat kelien viilentymistä loppukesälle, joten oli aika ottaa tämän uskomattoman helteisen kesän viimeisestä hellepäivästä kaikki irti. Päätimme suunnata perheen voimin Rovaniemen Kesätekemisen keskus Roiskeelle.


Kesätekemisen keskus Roiske on Rovaniemen Ounaspaviljongille kesällä 2021 rakennettu kaikenlaisen kesätekemisen keskus, johon liittyy vesi. Harrastamisen toteuttaminen on tehty helpoksi, koska Roiskeen nettisivuilla on selkeä varauskalenteri sekä infoa eri lajien harrastamisesta. Kalenterista voi valita itselleen sopivan ajan oman kesätekemisen toteuttamiseen. Hinnat ei todellakaan päätä huimaa, joten helposti uskaltaa kokeilla eri lajejakin. 


Roiskeella voi vuokrata mm. SUP-lautoja, soutuveneitä ja kajakkeja. Aloittelijakin voi vuokrata oman liikkumisvälineen, koska asiantunteva henkilökunta opastaa välineen käyttöön. Kokeilu on turvallista pelastusliivien ansiosta ja märkäpukujakin on saatavilla hieman viileämmille keleille. Suureen suosioon on noussut wakeboarding tai vesihiihto, jossa kaapeli vetää harrastajaa veneen sijasta. Loppukesästä Roiskeen alueelle on tulossa myös kelluva vesipuisto, jossa viihtyvät varmasti myös perheen pienemmätkin vesinautiskelijat. Roiskeen pihalta löytyy oleskelutila, jossa voi ottaa aurinkoa ja muuten vaan nauttia ihanasta kesäpäivästä, ja jos nälkä sattuu yllättämään, vieressä on Ravintola Rokan koju, josta saa mm. aivan hullun hyviä sänkkäreitä. 


Meidän perhe lähti matalalla kynnyksellä kokeilemaan vesiharrastamista ja vuokrasimme Yki venekanootin. Mukaan otettiin uimakamppeet ja vähän evästä, koska Ounasjoen suistoalueella on uskomattoman hienoja hiekkasärkkiä. Ounaspaviljongin seutu on juuri sopivaa veneilyyn, suppailuun tai kajakilla melomiseen, koska virtaus on heikkoa ja vesi paikoin todella matalaakin. Meloimme puolisen tuntia, kun vastaan tuli aivan upea ranta ja lapsista piti melkein pitää kiinni, etteivät ne syöksyisi suoraan uimaan Ounasjoen lämpimään veteen. 


Päätimme parkkeerata tälle särkälle ja nauttia hetki hellepäivästä. Tämä on juurikin se, miksi Roiske on niin oivallinen juttu. Kaikilla ei ole omaa vesillä liikkumisvälinettä, joilla pääsisi avartamaan omaa mielikuvaansa Rovaniemen upeasta luonnosta. Roiske antaa tähän mahtavan mahdollisuuden. Plussaa saa myös hiljaiset ja ympäristöystävälliset vaihtoehdot vesillä liikkumiseen. 


Uimisen ja evästelyn jälkeen oli aika palata takaisin. Pari tuntia meni tosi nopeasti. Lasten kanssa kannattaakin varata aikaa myös maissa käymiseen ja eväiden syöntiin, koska eväät on yleensäkin retkillä parasta. Varausta tehdessä kannattaakin miettiä, että haluaako myös retkeillä vai liplatteleeko pelkästään vesitse ympäri Ounasjokea. Luulen, että tunnissa ei vielä pitkälle pötki, mutta pari tuntia on jo sopiva aika. Lapset ei ehdi kyllästyä, mutta ehtii retkeillä sopivasti. Rantaan saavuttua lapset totesivat yhdestä suusta, että tämä oli kesän kivoin päivä!


Oletko sinä innostunut vesiharrastamisesta? Käy ihmeessä kokeilemassa Roiskeella olisiko vesiharrastaminen sinua varten. Itse aion ehdottomasti vuokrata vielä tälle kesälle SUP-laudan ja haluan tutkia tarkemmin Ounasjoen suistoaluetta. 


-Mari





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti