sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Lumipalloefekti

Lapset kasvaa, joten kodinkin on sopeuduttava näihin muutoksiin. Meille suuri muutos on ollut tänä syksynä nuorimmaisen imetyksen loppuminen, joka myös vaikutti heti erinäisiin sisustusratkaisuihin. Viime viikonloppuna tulikin otettua tämän osalta härkää sarvista kiinni. Siinäpä se viikonloppu sitten menikin.

Me perheen aikuiset ja vauveli nukuimme ennen luonnollisesti kotimme suurimmassa makuuhuoneessa. Kaksi lipastoa, parisänky ja lastensänky aiheutti todellisen ahtauden tunteen huoneeseen ja, kun yöruokailuista oltiin päästy eroon, minulla alkoi kutkuttaa ajatus pelkästään aikuisille tarkoitetusta, hieman väljemmästä makuuhuoneesta. Koin kuitenkin, että me aikuiset emme tarvitse paljoa tilaa, toisin kuin lapset tarvitsevat tilaa leikkeihin. Rehellisesti sanottuna myös poikien huone alkoi tuntumaan todella pieneltä. Olen yrittänyt pitää lelumäärän kohtuullisena, mutta näin joulun jälkeen ja monipuolistuvien leikkien myötä lisätilaa leikeillekin tarvitaan.

Huoneen hankala muoto on ongelma; yksi ehyt kiviseinä, huoneen ovi sekä parvekkeen ovi ja ikkuna vastakkaisilla seinillä sekä vaatekaapisto yhdellä seinällä tuottavat päänvaivaa huonekalujen sijoittamiselle. Mietimme myös miten saisimme leikkitilan maksimoitua ja tulimme tulokseen, että kerrossänky pojille on oikeastaan kaikista järkevin vaihtoehto.

Lauantaiaamuna muu perhe lähti ulkoilemaan ihanaan talvisäähän ja minä jäin yksin siirtelemään muutamat huonekalut huoneesta toiseen. Siinä ei kauan nokka tuhissut. Facebookin kirpparille laitoin toisen lastensängyn myytäväksi ja toinen lähtisi sukulaisten luo, kun saataisiin hommattua pojille uusi kerrossänky. Siihen saakka vauveli saisi vielä nauttia äidin ja isän vieressä nukkumisesta. Tämä oli siis alkuperäinen suunnitelma.

No, yllättäen Facebookin kautta sovitut kaupat peruuntuivat ja meille jäikin kaksi lastensänkyä käsiin. Voin sanoa, että tässä vaiheessa hieman ärsytti, kun toiselle sängylle ei oikein ollut järkevää paikkaa uudessa huoneessa. Onneksi ei vielä oltu hankittu uutta kerrossänkyä lastensänkyjen tilalle! Olikin pakko miettiä uusia ja luovia ratkaisuja, jotta kahden sängyn väliaikaissijoitus ei tuottaisi myöhemmin hankaluuksia.

Aluksi toinen Ikean Malm-lipasto sai vaihtaa tilanpuutteen vuoksi osoitetta, mutta ensin minun piti raivata niiden sisällöille tilaa muualta. Raivauksen tuloksena meillä oli yhtäkkiä kahdeksan kestokassillista vaatetta ja muita tekstiilejä sekä vauvakampetta ja leluja menossa kierrätykseen. Osan aionkin viedä suoraan lumppukeräykseen, osan SPR:n kierrätykseen ja osan yritän myydä eteenpäin. Kirpputorille en jaksa kaikkea lähteä viemään. Hinnoittelu ja pöydän siistinä pitäminen vie tällä hetkellä aivan liikaa aikaa ja aiheuttaa ylimääräistä stressiä.

Vielä ei ole läheskään valmista, mutta tässä pientä esimakua uusista huoneista. Kunhan saadaan seinät kesällä maalattua, ylimääräiset säkit ja huonekalut vietyä pois sekä alakerran vessakin valmiiksi (Kyllä! Sekin liittyy tähän projektiin!) niin laitan huoneista parempia kuvia. Nyt vielä ”lopullisten” viimeistelyiden miettimistä ja siitähän minä tykkään!

-Mari





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti