sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Tervetuloa vuosi 2019!

Onpa vain mukavaa olla taas linjoilla! Loma on tehnyt tehtävänsä ja nyt on taas virtaa! Vanha sananlasku sanoo ”Se, joka vanhoja muistelee, sitä tikulla silmään.”, joten en ala sen koommin ruotimaan viime vuotta. Kiitollinen saan olla niin monesta asiasta. Nyt on katse jo uudessa vuodessa 2019 ja tottahan uusi vuosi tuo tullessaan aina jotain uuttakin.


Nuorena tuli aina vuoden vaihteessa tehtyä erilaisia lupauksia. Piti kuntoilla enemmän ja samalla myös laihtua, lopettaa herkkujen syönti ja syödä terveellisesti. Toisaalta niin helppoja lupauksia, mutta kuitenkin niin äärettömän vaikeita toteuttaa. Varsinkin minulle, jolla kärsivällisyys ja pitkäjänteisyys on nolla.


Tänä vuonna en aio luvata mitään vaan enemmänkin panostaa tiettyihin juttuihin. Haluan löytää tasapainon psyykkisen, fyysisen sekä myös pinnallisen hyvinvoinnin välille. Psyykkisellä hyvinvoinnilla tarkoitan sitä, että haluan oppia muuttamaan ajatteluni suuntaa. Viime vuonna olen ollut paljon allapäin monista syistä ja se on vaikuttanut negatiivisesti käyttäytymiseeni ja ajatteluuni. Voimat on välillä olleet todella vähissä ja negatiivisuus on vienyt mennessään. Olen syyllistänyt itseäni liian kauan virheistäni sekä riittämättömyyden tunteesta niin kotona kuin työelämässä. Mieleni on ollut todella levoton ja se on vienyt hurjasti turhaa energiaa. On siis aika antaa itselleni anteeksi ja kääntää katse positiivista tulevaisuutta kohti. Haluan oppia ajattelemaan, että lasini on enemmänkin puoliksi täynnä kuin tyhjä.


Fyysinen hyvinvointi lähtee siitä, että löydän liikkumisen ilon uudestaan. Nyt en tarkoita kuntoilua laihtumisen vuoksi vaan sitä, että oppisin taas pitämään liikunnasta ja nauttimaan sen jälkeisestä olotilasta. Haluaisin, että liikunta on osa minun joka viikkoista rutiinia. Haluan myös hoitaa terveysasiani kuntoon ja aion aloittaa sen  hammaslääkäriajan varaamisella.


Pinnallinen hyvinvointi on sanan mukaisesti juuri sitä miltä näytän. Se, nainen, joka väittää, että on ihan sama miltä näyttää, puhuu potaskaa. Pieni panostus ja hemmottelu ulkoiseen hyvinvointiin silloin tällöin ei olisi pahitteeksi eikä keltään muulta pois.  Milloinkahan viimeksi olen ollut esimerkiksi kasvohoidossa?! Siitä on seitsemän vuotta!


Haluan myös olla sosiaalisempi ja etsiä minun ystäväni. Olen viime vuosina käpertynyt aivan liikaa oman napani ja perheeni ympärille. Olen ollut monessakin suhteessa huono ystävä, mutta siihen on tultava muutos. Haluaisin, että ystävien kanssa vietetty aika kuuluisi luonnollisesti osaksi arkeani. Samalla tulisi hoidettua noita kolmea edellistäkin tavoitetta.


Tässähän tuli aika monta panostuksen aihetta vuodelle 2019! Pitää muistaa, että vuodessa on 12 kuukautta, 52 viikkoa ja 365 päivää, joten näitä kaikkia ei tarvitse hallita heti tammikuun loputtua. Pitää antaa itselleen aikaa.


Toivotan Sinulle näiden Levillä vuoden vaihteessa otettujen auringonnousukuvien myötä oikein ihanaa vuotta 2019! Toivottavasti pysyt jatkossakin mukanani! <3


Terkuin,
Mari














4 kommenttia: