maanantai 8. huhtikuuta 2019

Kevätpuuhia

On jotenkin hassua lukea sosiaalisesta mediasta ihmisten päivityksiä kevään tulosta. Täällä pohjoisessa lunta on paikoin ainakin yli puoli metriä ja aamuisinkin saa lähteä töihin pakkassäässä. Suomi on todellakin pitkä maa! Valon lisääntynyt määrä ja ainakin päivisin plussan puolelle kivunnut lämpötila kuitenkin kertoo sen, että kevät on totisesti myös täällä pohjoisessa. Kevätpuuhat onkin hyvä aloittaa sisätiloista.


Sunnuntait ovat päiviä, jolloin pyrin olemaan kohtuullisen rauhassa, mutta jotain pientä pitää kuitenkin aina puuhata. Muutama viikko sitten ostin jo kukkamultaa ja ruukkusoraa mullanvaihto-operaatiota varten. Eilen päätin sitten ottaa kukkien lehdistä kiinni ja vaihtaa muutamaan viherkasviin mullat.




Meillä ei jossain vaiheessa ollut yhtään viherkasvia. Ei sillä että en tykkäisi niistä, päinvastoin. Tykkään tosi paljon muun muassa orkideoista, mutta ne kuolee aina minun käsissäni. Tykkään myös leikkokukista, mutta ne ovat niin lyhytikäisiä, että en joka viikko raski ostaa uusia.




Nyt meillä on muutaman vuoden asustellut peikonlehti, joka on viihtynyt niin hyvin, että se alkoi olla jo ihan hyvän kokoinen. Päätinkin jakaa sen nyt muutamaan pienempään ruukkuun ja leikkasin pari oksaa maljakkoon kasvattamaan uusia juuria. Silti suurimmat oksat tarvitsivat tukikepin, joka löytyi sopivasti pikkupojan aarrekeppien joukosta.




Myös pari viikkoa sitten ostettu hortensia sai alkuperäisen muoviruukun sijasta uudet mullat ja uuden ruukun. Se saa vielä hetken odotella, että ilmat lämpenee, ennen kuin vien sen ulos.




Joulukuussa ostettu huonekuusi on ollut tovin hieman nuupallaan ja mietin, että heittäisinkö sen menemään. Toisaalta sen voisi vaihtaa isompaan ruukkuun ja viedä myös ulos kesän ajaksi. Pitää vielä hetki miettiä sen kohtaloa.




Haluaisin myös olohuoneen hyllylle ostaa jonkun roikkuvan kasvin. Viime syksynä siirsin ulkona olleen muratin sisälle, mutta se kuivui ja kuoli aika pian kastelusta huolimatta, joten ehkä joku muu helppohoitoisempi yksilö sopisi meille paremmin.




Onko sinulla jo kovasti kevättä rinnassa? Minkälaisia puuhasteluja kuuluu sinun kevääseen?

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille! Meillä viikko alkoi taas nuorimmaisen sairastelulla.


-Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti