torstai 4. huhtikuuta 2019

Seinien uusia värisävyjä

Yläkerrassa on tapahtunut muutoksia tässä talven aikana. Niiden esittely on tässä hieman jäänyt, koska olen jossain määrin perfektionisti ja haluan kaiken olevan täydellistä ennen kuin esittelen huoneita suurelle yleisölle.


Suurin syy viivästymisiin on huoneiden seinät. Ne ovat tällä hetkellä aika karseassa kunnossa, kun hyllyjä ja hyllyköitä on irrotettu seinistä, heivattu roskiin tai kiinnitetty uusiin paikkoihin. Osa vanhojen ruuvien koloista on jo paikattu, mutta seinät odottavat vielä hiomista ja uutta maalipintaa. Olenkin hieman kyllästynyt täysin valkoisiin seiniin ja nyt onkin haettu rautakaupasta kasat näytteitä eri maalisävyistä.


Nuoren neidin huoneessa on ollutkin kotimme ainoa värillinen seinä. Harmaa maalipinta on alkanut rapistumaan ja nyt on mietinnässä maalataanko seinä edelleen harmaalla, mutta hieman vaaleammalla sävyllä vai maalataanko seinä murretulla lilalla. Tällä hetkellä seinä on ihanan laikukas, kun olen jo pakkelia suurimpiin koloihin innostunut levittämään.




Poikien huone on värikäs muutenkin kaikkien värikkäiden lelujen ansiosta, mutta kaipaan silti mustan ja valkoisen lisäksi huoneeseen jotakin yhtenäistä tehosteväriä. Tehosteväri viimeistelisi huoneen ilmeen. Tällä hetkellä suosikkina on jonkunlainen murrettu turkoosi. Turkoosi valikoitui sen vuoksi, että poikien mummin virkkaamissa päiväpeitoissa toistuu mustan, sinisen ja vihreän ohella turkoosi väri. Turkoosi on myös ihanan raikas väri.




Aikuisten makuuhuoneeseen toivoisin pesämäistä tunnelmaa. Nyt täysin valkoiset seinät antavat liian kalsean vaikutelman. Tummansiniset seinät houkuttelevat kovasti, mutta tummuusaste ja sävy on vielä mietinnässä. Koivuvanerinen sängynpääty tulisi myös tummasta seinästä kauniisti esille.




Luulen, että hionnat ja maalaukset menevät joka tapauksessa kesälomalle, joten aikaa sävyn valinnalle on runsaasti. Onneksi maalatun seinän saa kuitenkin kohtuullisen nopeasti vaihdettua, jos valittu sävy ei olekaan mieleen. Silti sävyn valinta aiheuttaa paljonkin pään vaivaa. Katsotaan mihin tulokseen tulemme.


-Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti