keskiviikko 5. kesäkuuta 2019

Vinkkivitonen lomapakkaamiseen

Perinteeksi muodostunut kesälomareissumme Etelä-Suomeen on alkanut. Olen stressaava reissaaja. Seuraan säätiedotuksia ja yritän miettiä kuumeisesti mitä kaikkea pitää ottaa mukaan. Teen listoja puhelimeen jo viikkoja ennen reissua. Yritän pakata minimalistisesti, mutta yleensä tavaraa on aina aivan liikaa tai vääränlaista kampetta pakattuna ja loppumatkasta laukuista ei tunnu löytyvän mitään, kun puhtaat vaatteet ovat muuttaneet likavaatekassiin ja koko laukun sisältö on käännetty ympäri.




Yksi toivepostaus oli aiheesta miten lapsiperheessä valmistaudutaan kesälomareissuun, joten nyt on hyvä esitellä eräs pakkaamista helpottava niksi, johon törmäsin Facebookin Lapsiperheen järjestysvinkit-ryhmässä. Tämä ei siis ole minun keksimä. Ryhmässä on jo legandaksi muodostunut käsite thekassit. Nämä on todettu hyväksi niin reissaamisessa kuin ihan vaatekaapin järjestelyssäkin.


Lyhykäisyydessään ideana on se, että kaupan kestokassit taitellaan matalaksi eli korkeus puolitetaan. Kassin sisään pystyviikataan vaatteet ryhmittäin. Pystyviikkauksen ehdoton plussa on se, että varsinkin kaapissa, jossa on vetokorit, pystyviikkauksen avulla näkee yhdellä silmäyksellä mitä kaapissa on. Ei tarvitse alkaa kasoja penkomaan. Koska meillä säilytystilaa kaapeissa on rajallisesti, käytän tätä menetelmää ihan arjessa jatkuvasti. Omia vaatteita en ole vielä thekasseihin pystyviikannut, mutta se on to do-listalla. Miehen ja teinarin vaatteita en edes yritä. Kaapit olisivat silloin todennäköisesti sotkuisemmat kuin nyt, mutta pikkupoikien vaatteet pystyviikkaan ja se säästää oikeasti tilaa. Itse olen kokenut varsinkin pienemmät kestokassit tähän oikein hyväksi.




Yhteen thekassiin sain mahtumaan esimerkiksi pitkät housut ja paidat, toisessa on t-paidat ja shortsit ja kolmannessa on uikkarit, sukat, bokserit, harsot ym. luokittelematon vaatesälä. Kummallekin pojalle tuli siis 2-3 thekassia.




Viime kesänä pakkasin poikien thekassit yhteen suureen laukkuun, mutta nyt ajattelin vielä jalostaa ideaa. Olen hankkinut jokaiselle lapselle Stadiumista erivärisen laukun, jotta omien vaatteiden löytäminen olisi helpompaa eikä laukkua tarvitsisi penkoa aivan ylös alaisin. Thekassien käyttö reissatessa on siinä mielessä hyvä, että vaatteet pysyvät siisteinä ja järjestyksessä koko reissun ajan ja kotiin tullessa ei tarvi kuin nostaa the kassit semmoisenaan takaisin kaappiin.




Mukaan otan myös yhden erillisen laukun, johon pakkaan kaikkien ulko-ja sadevaatteet sekä vaihtokengät. Tätä laukkua ei kyläpaikkoihin sisälle edes kanneta, vaan haetaan tarvittaessa autosta.


Pitkää automatkaa varten on myös mietitty tekemisreppu, josta löytyy kirjoja, piirustusvälineet, unilelut sekä matkatyyny ja pieni peitto torkkuja varten. Eväslaukku pitää myös olla helposti saatavilla. Eväslaukkuun pakataan trippien ja smoothieden lisäksi talouspaperia ja epätoivottuja oksennuspusseja.


Laukkuja, kasseja ja nyssäköitä on siis joka sormelle, mutta ajattelen, että selkeys ja järjestys helpottaa kaikkien, ennen kaikkea minun, reissaamista. Olemme myös huomanneet, että tetriksen pelaaminen auton takakontissa on huomattavasti helpompaa pehmeiden kassien kanssa kuin perinteisten suurten ja kovien matkalaukkujen kanssa.


Ihania automatkoja kaikille!
-Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti