sunnuntai 2. kesäkuuta 2019

Se on kesä nyt!

Hip hei! Se on kesä nyt! Eilen alkoi ansaittu kesäloma. Takana on kohtuullisen rankka lukuvuosi. Haasteita arkeen syksyllä tuli, kun palasin vanhempainvapaalta töihin ja nuorimmainen aloitti päiväkotiuran ollessaan just ja just vain 1 vuotta. Keskimmäinen aloitti uudessa päiväkotiryhmässä ja esikoisella alkoi peruskoulun viimeinen luokka. Lasten lukemattomat sairastelut verottivat voimia kotona, mutta myös työstä. Aina ei yksinkertaisesti jaksanut, vaan piti mennä helpoimman kautta. Keväällä tuntui jossain vaiheessa, että kesä ei tule ikinä ja viikonloppuja odotti kuin kuuta nousevaa. Elämä pyöri jatkuvassa odottelussa uudesta hengähdystauosta eikä arjesta osannut nauttia yhtään.

Apua ja tukea saatiin arjen yllättäviin haasteisiin ystäviltä, tutuilta ja sukulaisilta. Vilpitön kiitos kaikille! <3 Mutta tärkeintä oli oppia luopumaan omista tavoitteista ja katsomaan joitakin asioita läpi sormien. Ilon aiheita, positiivisia ajatuksia, onnea ja mustaa huumoriakin löytyi onneksi jokaisesta päivästä.

Se, mistä olen luopunut ja ajatellut sen helpottavan arkea, on ollut minun oma aika. Olen suoranaisesti laiminlyönyt oman fyysisen kunnon ylläpitoa. On ollut liian helppoa pötkähtää Pikku Kakkosen ajaksi sohvalle mussuttamaan salaa suklaata. Olen laiskuuttani selitellyt milloin milläkin tekosyyllä, mutta nyt kesällä tähän tulee muutos. Ei ole minkäänlaista syytä olla lähtemättä lenkille tai jumpalle, koska nyt on aikaa, valoa, energiaa ja ennen kaikkea lapset pärjäävät sen hetken ilman äitiä. Lähestyvä keski-ikä ei tule yksin vaan kroppa alkaa uhkaavasti muistuttaa siitä liikaa.

Koska myönnän olevani hieman suorittaja, aion tänä(kin) kesänä tehdä hieman remonttia kotona (projektejahan pitää aina olla), käydä enemmän ystävien luona kylässä, urheilla, nukkua ja valvoa pitkään, puistoilla lasten kanssa, nauttia kesäöistä, saunoa järven rannalla, reissata, syödä hyvää ruokaa ja lukea kirjoja.

Ihanaa kesää kaikille, olet sitten töissä tai lomalla! Nautitaan valosta ja lämmöstä sekä kerätään energiaa tulevaa talvea varten!

-Mari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti