lauantai 5. syyskuuta 2020

Mitä meidän syksyyn kuuluu?

Kesä on vaihtunut syksyksi. Esikoinen jatkoi lukion toista vuotta ja keskimmäinen aloitti eskarin. Arki on lähtenyt poikkeusoloissa ihan mukavasti liikkeelle, vaikka jotain suuriakin muutoksia on arkeen tullut. 

Kuuluimme alkukesästä siihen epäonnekkaaseen Touhula-joukkoon ja meidän pitkäaikainen päiväkoti lakkautettiin Touhulan taloudellisten vaikeuksien vuoksi. Oli surullista sanoa hyvästit meille niin tärkeille hoitajille ja lasten kavereille. Piti äkkiä metsästää uusi päiväkoti ja samalla jännitettiin suuresti pääsevätkö pojat samaan päiväkotiin vai joutuvatko pahimmassa tapauksessa eri päiväkoteihin toiselle puolen kaupunkia. Onneksi kävi hyvin ja pojat saivat paikat aivan juuri rakennetusta päiväkodista kotimme läheltä. Muutama vanha kaverikin tuli samaan paikkaan, joten siirto on sujunut alkujännityksestä huolimatta oikein mukavasti. Molemmat ovat saaneet kavereita, ruoka on maistunut ja hoitajatkin alkavat olla tuttuja. 


Ilmat ovat olleet ihanan aurinkoiset, joten vapaa-ajalla ollaan ulkoiltu, mutta ollaan jouduttu myös olemaan karanteenissa. Olemme toimineet THL:n ohjeiden mukaan ja tällä viikolla jäimme kotiin, kun pojat valittelivat kurkkukipua. Tuntui tyhmältä jäädä kotiin pienen vaivan vuoksi, mutta olisi tuntunut edesvastuuttomalta olla noudattamatta ohjeita. Koronatestiin lapsia ei onneksi toistamiseen tarvinnut viedä ja nyt näyttää, että pari päivää kotona on tehnyt tehtävänsä ja pojat ovat taas terveitä. Minä tosin jouduin testiin, kun kurkkukipu siirtyi minulle ja nyt olen tuloksiin asti karanteenissa. Tämä tosin on pientä, kun taas esikoisemme oli reilut pari viikkoa kovassa flunssassa ja joutui testeissäkin käymään kahdesti. 


Olemme syksyn tullen päivittäneet myös lasten harrastuksia ja mukaan on otettu myös vanhoja tuttuja. Esikoinen jatkoi parin vuoden tauon jälkeen muodostelmaluistelua ja treenit on viisi kertaa viikossa. Vielä hän on päässyt omin voimin treeneihin, mutta kuskaukset alkavat viimeistään lokakuussa, kun alkaa olla liian kylmä skootterilla ajamiseen. Pojat ovat tykästyneet sirkusharrastukseen ja nyt nuorimmainenkin pääsee aloittamaan ensimmäisen harrastuksen, kun menemme lapsi-vanhempiryhmään. Olemme poikien harrastusmäärät pyrkineet tietoisesti pitämään vielä maltillisina, koska pidämme lapsen luontaista leikkiä ja ulkoilua hyvin tärkeässä asemassa päivän rytmiä. Ohjatuissa toiminnoissa ehtii kyllä kulkemaan myöhemminkin. 


Viime päivinä kotona ollessa päivitin myös kodin sisustusta syysasuun, jotta iltaisin ja viikonloppuisin voi käpertyä sohvan nurkkaan tunnelmoimaan teemukin tai viinilasin kera ja nauttimaan hyvästä kirjasta tai elokuvasta. Halusin tuoda olohuoneeseen kesän väriläiskien sijasta seesteisyyttä ja rauhallisuutta. Joten juuttimatot vaihtuivat vanhaan tuttuun puuvillamattoon ja sohvatyynyt saivat uudistusta Pentikin pellavaisista tyynynpäällisistä. Puuvillakankainen Finnmarin torkkupeitto ei ole liian kuuma päiväunille. Maljakkoon pelastin kylmyydeltä viimeisen elossa olevan hortensian oksan. 


Ihanaa syksyä kaikille! Nautitaan kirpeän aurinkoisista syyspäivistä, mutta myös niistä sateisista ja hämäristä hetkistä. 


-Mari





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti