tiistai 1. joulukuuta 2020

Ihana joulukuu!

Meillä joulukuu alkoi, yllätys yllätys, sairastelun merkeissä. Viikonloppuna piti jo pikkupojat kiikuttaa nuhan vuoksi koronatestiin ja viime yönä minulle iski jäätävä kurkkukipu ja nuha. Ei muuta kuin ilmoitus töihin kotiin jäämisestä ja neljänteen koronatestiin tälle syksylle. Jospa se olisi viimeinen tälle vuodelle. 

Positiivista on kuitenkin se, että tänään on joulukuun ensimmäinen päivä ja lapset saivat avata ensimmäiset luukut joulukalentereistaan. Tänä vuonna tonttu ei ollut duunannut lapsille erityistä joulukalenteria, joten turvauduimme kaupan kalentereihin. Nuorimmaisen alahuuli meni kyllä kaksinkertaiselle rullalle, kun hän ei ymmärtänyt, että saa avata vain yhden luukun kerrallaan. Ehkä joka päivä ymmärrys tästäkin kasvaa.


Viime vuonna minulla oli joulumieli jotenkin kadoksissa. Töissä tämä aika on yksi kiireisemmistä ajoista ja tuntuu, että kotiin ei juurikaan jaksa panostaa. Olemme yleensä olleet reissussa joululoman, joten on tuntunut välillä vähän turhauttavalta miettiä joulukoristeita ja joulusisustusta, kun ei olla itse edes nauttimassa niistä. Tänä vuonna vietämme kuitenkin joulua omassa kodissa oman perheen kesken, joten joulufiilistely tulee nyt enemmän luonnostaan. 


Viime viikonloppuna laitoin perinteisesti joulutähdet ikkunaan, nostin ihanan Puinen adventtikynttelikön olohuoneen sivupöydälle ja Riike Desingnin kauniit paperitähdet arvoiselleen paikalle olohuoneen hyllylle. Kuivakukat saavat vielä hetken olla esillä, kunnes on aika ostaa joulukukkia. Leivoin myös ensimmäiset tortut. Ensimmäiset piparit meillä leivottiin muutama viikko sitten ja ne on jo syöty. Tykkään tehdä ja laittaa joulua vähitellen. Silloin tuntuu, että mennään joulua kohti eikä niin, että joulu olisi jo nyt. Isoja siivouksia en joulua varten tee, mutta uunin ja saunan aion pestä. Uskon, että joulu tulee, vaikkei kaapit olekaan järjestetty tip top-kuntoon. 


Tänä vuonna laitamme myös kuusen, mutta sen aika on vasta korkeintaan viikkoa ennen joulua, jotta ehdimme siitä nauttia hetkisen ennen pientä reissua. Lapsuudenkodissani kuusi kannettiin vasta aattona paikoilleen ja kilpailimme siskoni kanssa siitä, kumpi ehtisi koristelemaan kuusen. Saa nähdä kuka meillä saa olla nyt koristeluvastuussa. Ehkä annan lapsille minun valitsemani koristeet ja he saavat laittaa koristeet paikoilleen. Eikös tämä olisi hyvä järjestely?! ;) 


Tunnelmallista ja rauhallista joulukuuta kaikille! Tämä pötkähtää nyt sohvalle glogimukin kanssa ja ottaa The Crown-sarjamaratonin. 


-Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti