sunnuntai 4. heinäkuuta 2021

Olohuoneen kesätunnelma

Jännä miten ihmisen, ja varsinkin naisen, mieli on muuttuvainen. Olisi mielenkiintoista verrata 10 vuotta sitten olevaa sisustustyyliäni tämän päiväiseen. Tuolloin kaiken piti olla valkoista seiniä, huonekaluja ja koriste-esineitä myöten. Luonnonvalkoinen ei käynyt missään nimessä vaan valkoisen piti olla nimenomaan puhtaan valkoista. Yritin väkisin muuttaa kotimme 80-luvun tunnelmaa ja yleisilmettä moderniksi ja kiiltäväksi. 

Olen ehkä vihdoin ymmärtänyt sanonnan ”Mitä et voi muuttaa, korosta sitä”. Puunväriset ikkunapuitteet ovat olleet alusta asti minun viha-rakkaussuhde. Toisaalta ne ovat kauniit, mutta toisaalta ne pimentävät huoneita ja tämä korostuu varsinkin talvella. Aikoinaan lattiaa vaihtaessa halusin tuoda tilaan vaaleutta ja valoa, mutta kuitenkin tuoda lämpöä lattiaan yhdistämään ikkunapuitteet ja lattian toisiinsa. Muun sisustuksen suunnitteluun otin lähtökohdaksi nämä kaksi elementtiä, ikkunapuitteet ja lattian. 

Oikeastaan viime kesänä alkoi jo olohuoneen ja makkarin värimaailmaan tulla vivahteita lämpimistä maanläheisistä väreistä. Olohuoneessa oli jopa pientä bohotunnelmaa juuttimaton ansiosta. Eikä ole pitkä aika, kun ajattelin, että beige ei ole mikään väri ja inhosin yli kaiken ruskeaa väriä.


Vaalea sohva hieman beigellä vivahteella on antanut olohuoneen sisustukseen paljon mahdollisuuksia. Vaikka olohuoneessa tekstiilit ovatkin pääsääntöisesti vaaleita ei yleisilme ole mielestäni kolkko. Puun eri sävyt tasapainottavat tunnelmaa ja taas musta tuo kontrastia muulle tunnelmalle. Muut värisävyt, kuten lempivärini vaalea roosa, tuovat sisustukseen kerroksellisuutta ja mielenkiintoa. Kaiken ei tarvitse olla samaa tasaista sävymaailmaa. 


Katsotaanpa miten värimaailma muuttuu syksyn tullen. ;)


-Mari




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti