perjantai 9. heinäkuuta 2021

Polskuttelua ulkoaltailla

Jos lapsilta kysytään mikä kesässä on parasta, vastaus on varmasti aika usein uiminen. Välillä rannalle lähteminen on työlästä ja kaikkien kamppeiden kerääminen ja kotiin tullessa hiekan siivoaminen ärsyttää. Hyvä vaihtoehto on tällöin Rovaniemen kaupungin uimahalli Vesihiidessä olevat ulkoaltaat. 


Kesäisin uimahalleissa pyörivät lasten uimakoulut ja tällöin uimahalliin ei pääse päivällä sisälle uimaan. Meidänkin koulutulokas kävi viikon ajan uimakoulua. Viimeisen uimakoulupäivän kunniaksi päätimme mennä koko perheellä ensimmäistä kertaa ulkoaltaille uimaan. 


Minimaalisella sisäänpääsymaksulla pääsee nauttimaan auringosta ja uimisesta, ilman hiekkaa. Altaille kuljetaan normaalisti uimahallin sisältä pukuhuoneiden, suihkun ja saunan kautta, joten uimahallin peseytymissäännöt pätevät myös ulkoaltailla. Alueelta löytyy lastenallas, jossa syvyys on noin puoli metriä sekä 25 metriä pitkä isompi allas 1,1 metrin tasapohjalla. Allasaluetta ympäröi nurmikkoalue, joten auringonotto tai piknikeväiden syönti onnistuu hyvin uimisen välissä. Pieni leikkipuisto ilostuttaa myös pikku-uimareita, ja jos haluaa pelata rantalentistä, sekin onnistuu. Omat uimalelut on myös sallittu, mutta pitää muistaa, että niiden pitää olla puhtaita ennen kuin niitä uimahalliin vie. 


Meidän kokemus tästä uintireissusta oli positiivinen. Uimavalvojien tarkassa valvonnassa oli turvallista uiskennella hieman luonnonvesiä lämpimämmässä vedessä. 6-vuotias pystyi helposti harjoittelemaan uimista isommassa altaassa ja pienempi kohta 4-vuotias kuopuksemme kahlaili ja leikki pikkualtaassa. Eväiden syönti uimisen välillä antoi energiaa uiskennella hetken pidempään. Toki tuuli toi pientä vilunvärettä ja nuorimmaisen piti välillä käydä saunassa lämmittelemässä. Vanhemmalle lapselle riitti lämmittely pyyhkeen mutkassa. Kannattaakin varata toinen pyyhe suihkutiloihin ettei tarvitse märällä pyyhkeellä kuivata peseytymisen jälkeen. Itse olisin viihtynyt altailla pidempäänkin, mutta 1,5 tuntia uintiaikaa täytty aika nopeasti. Ehkä minun pitää käydä yksin uimassa matkaa tai vesijuoksemassa joku toinen kerta. 


Tässäpä yksi vaihtoehto lämpimille kesäpäiville. Hellepäiviä näyttäisi vielä jatkuvan, joten suosittelen pulahtamaan vaihtelun vuoksi kirkkaisiin uimahallin vesiin. 


-Mari


Ps.En viitsinyt altailla hirveästi kuvia ottaa muiden asiakkaiden yksityisyyssuojan vuoksi, joten tässä on vain kuvia lastenaltaasta sekä leikkipuistosta. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti