sunnuntai 24. maaliskuuta 2019

Vessan päivitys

Meillä on ollut alakerran pieni vessa muutostilassa jo pidemmän aikaa. Nyt vihdoin vessa alkaa olemaan edes jonkinlaisessa kuosissa ettei hävetä, kun vieraita tulee käymään.




Lattiassa oli aiemmin vaaleaa kiveä muistuttava matto. Siivouskaappi oli yhdistelmä kahta erilaista kaappia ja muuttunut kellertäväksi. Seinissä oli alkuperäinen, olisikohan joku vinyylitapetti, jossa oli ruskeita raitoja vaalealla pohjalla. Kuka oikeasti laittaa vessaan semmosen tapetin?! Ensiapuna olin tapetin maalannut jämämaaleilla muutama vuosi sitten valkoiseksi. Muuta säilytystilaa vessassa ei ollut kuin siivouskaappi, joten siivouskaapin viereen olin ostanut pienen ja matalan kaapin naisten härpäkkeitä varten.




Uuteen vessaan vaihdettiin musta lattiamatto. Suurimmat seinän kolot paikattiin ihan vain tapetin päältä ja seinät maalattiin valkoisiksi Tikkurilan Luja-maalilla. Nyt seiniä voi pyyhkiä huolettomammin. Lattiamaton vaihdon ajankohdan vuoksi meillä ei yksinkertaisesti ollut voimavaroja alkaa repimään tapetteja irti tai miettimään seinille jotain muuta vaihtoehtoa kuin maalausta tapetin päältä. Ulkopuolisen tekijän palkkaaminen pelkkien seinien remppaamiseen tuntui sillä hetkellä liian kalliilta vaihtoehdolta. Nyt jälkikäteen ajateltuna olisi ehkä pitänyt, koska seinät eivät todellakaan kestä tarkempaa tarkastelua.


Haasteena vessassa on ehdottomasti vino katto, koska vessa sijaitsee portaiden alla, jolloin vessa tuntuu, näyttää ja on ahtaan oloinen. Valaistus on myös haaste.


Mielestämme vessasta tuli kuitenkin ihan ok. Säilytystilaa saatiin hankkimalla Jyskistä kauneushärpäkkeille avoin hyllykkö. Hyllykön takana on kiviseinä ja patteri. Olisi ollut mukava laittaa joku laatikosto tai kaappi patterin eteen, mutta patteri vaikeutti kaapiston seinään kiinnittämistä. Eikä mistään tuntunut löytyvän mitoiltaan juuri sopivan kokoista kaappia eikä muutenkaan patteria voinut peittää. Avoimen hyllykön vuoksi ilma pääsee nyt kiertämään hyvin. Isot kangaslaatikot peittävät sisälleen vessapaperit, vaipat, kihartimet sekä muut naisten tärkeät jutut. Pienemmät avokorit toisivat toisaalta kevyemmän vaikutelman, joten voi olla, että virkkaan muutaman kevyemmän korin keskihyllylle.




Seinälle peilin viereen laitoin Jyskistä löydetyn pienen hyllykön pieniä ehostusjuttuja varten. Uusi lamppu on vielä hankintalistalla.  




Uusi siivouskaappi on Ikean Pax-mallistoa 38 senttimetrin syvyydellä. Sisälle kaappiin laitettiin imurin letkulle ja silitysraudalle telineet. Kynttiläjutut, työkalut sekä siivousaineet ja -tarvikkeet saivat järkevät paikat kaapin hyllyiltä. Oveksi valikoitui peiliovi, jotta vessaan tulisi tilan tuntua ja muun muassa hiusten laittaminen helpottuisi takapeilin avulla.




Olimme pitkään ilman siivouskaappia. Imuri lojui vessan lattialla, siivoussankot olivat milloin missäkin, märät siivousluutut kuivuivat vähän siellä sun täällä puhumattakaan siivousaineista, jotka eksyivät useammin kuin kerran taaperon käsiin. Näinkin yksinkertaista, mutta erittäin tarpeellista arkielämän järjestelykeskusta osaa arvostaa vasta sitten, kun elää ilman sitä. Varsinkin, jos on tämmöinen himojärjestelijä kuin minä.


Nyt vessa on toimiva, viihtyisä ja selkeästi myös perheen naisten mieleen ja ero vanhaan on mielestäni huikea!


Mukavaa sunnuntaipäivää kaikille!


-Mari

3 kommenttia:

  1. Anonyymi11/08/2019

    Näyttää kyllä viihtyisältä. Meilläkin on kylpyhuoneen remontti menossa juuri. Sähköasentaja tulee maanantaina ja toivottavasti saadaan kylppäri piakkoin valmiiksi. Hyvältä näyttää teidän vessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä oli vielä ehkä semmoinen ensiapu, mutta parempi kuin ei mitään. :)

      Poista
  2. Anonyymi2/20/2020

    Meillä myös vessassa kaappi joka muuttunut kellertäväksi. Aiotaan kyllä kylppäri jossakin vaiheessa remontoida. Ja samalla myös keittiö. Kiva vessan muutos! https://www.laatta-asennus.fi/palvelut/remontit

    VastaaPoista