sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Syitä ja seurauksia

Tässä on viimeisen viikon aikana tullut vietettyä kotona enemmän aikaa, kun nuorimmainen sairastui rokotuksesta huolimatta influenssa A:han. Arki on ollut välillä hieman haastavaa, kun pikkumiehen kuume on hiponut melkein 40. Olemme onneksi voineet miehen kanssa vuorotella hoitopäivien suhteen ja isovanhemmatkin ovat olleet apuna, että välillä olemme päässeet töihin.


Kotona oleminen sairaan lapsen kanssa on minulle normityöstä toisaalta lepoa, mutta mielelleni erittäin levotonta aikaa. Saan nimittäin juuri silloin aina kummia sisustusinspiraatioita ja ne yleensä lähtevät liikkeelle siitä, mikä minua milloinkin kodissamme ärsyttää.




Tällä kertaa minua alkoi ärsyttää olohuoneen levottomuus ja sehän poiki pienen järjestyksen vaihdon. Kun vaihdan järjestystä, siinä yleensä käy niin, että alan järjestelemään samalla yhtä sun toista nurkkaa. Lopulta käy niin, että epämääräisiä kasoja lojuu pitkin huushollia. Saattaapa joskus löytyä ylimääräisiä huonekalujakin, jotka odottavat jotain uutta sijoituspaikkaa. Nämä kierrätykseen, kirppikselle, varastoon ja kaappeihin kuuluvat ylimääräisten kamppeiden kasat ovat ärsyttäviä!




Kun viisi eri-ikäistä henkeä asustelee saman katon alla, tavaraa on paljon ja sitä helposti kulkeutuu paikasta toiseen. On tärkeätä, että jokaiselle tavaralle löytyisi oma säilytyspaikkansa. Pyrin koko ajan rauhallisemman, selkeämmän ja positiivisen tunnelman luomiseen kodissamme. Inhoan, jos lattioilla on reppuja, kasseja, koreja, joissa on sekalaista rompetta. Haluaisin, että siivotessani minun ei tarvitsisi nostella yhtä ainuttakaan myttyä tieltä vaan pääsisin imurilla liikkumaan sutjakkaasti. Onhan se myös totta, että valon määrän lisäännyttyä ja valitettavasti myös talven aikana kertyneen pölyn ja lian paljastuttua, kaipaan kotiin selkeyttä ja raikkautta. Turhat kapistukset tasoilta on saatava piiloon.




Tällä hetkellä haluan myös päästä eroon kaikesta turhasta tavarasta. Tavaran karsimisen lisäksi haluan myös karsia turhia kalusteita. Joskus nämä minun ratkaisut eivät ole ihan miehen mieleen, kun kuulemma tuntuu, että yksi säilytyskaluste lähtee kiertoon ja kohta tulee kaksi tilalle. Tämä nyt on ehkä hieman kärjistettyä, mutta ehkä tässä on myös jonkinlainen totuuden siemen.




Tänä viikonloppuna olen saanut näitä kasoja hieman hävitettyä ja myös vietyä loppuun muutaman keskeneräisen sisustusprojektin aikuisten makuuhuoneessa. Seuraavaksi on aika avata varaston ja kaappien kätköt ja alettava käymään läpi lasten välikausivaatteet ja suunnitella kenkätarve keväälle ja kesälle. Huh huijakkaa, tekemistä siis riittää! :)


Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa kaikille!

-Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti