sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Sneak peek; lastenhuoneen verhot

Tässä pieni kurkistus meidän poikien yhteiseen huoneeseen.


Pojathan siirtyivät yhteiseen huoneeseen nukkumaan melkein pari kuukautta sitten. Pienimmäinen on kyllä melkeinpä joka yö jossain vaiheessa haetuttanut itsensä meidän huoneeseen nukkumaan loppuyöksi, mutta alkuyön hän nukkuu kiltisti isoveljen kanssa. Nuorempi on kyllä selkeästi herkkäunisempi verrattuna isoveljeensä, joten hän voi myös muutenkin herätä pienempiinkin rasahduksiin herkemmin. Sitä paitsi hän on nukkunut siihen astisen elämänsä aina minun vieressä, joten en ihmettele yhtään, jos menee jonkin aikaa, kun hän oppii nukkumaan niin sanotusti yksin.


Lastenhuone on edelleen tosi keskeneräinen, mutta en voi olla hehkuttamatta verhoja, mitkä löysin! Muu huoneen esittely tulee sitten jossain vaiheessa. Huoneessa on normaali ikkuna sekä myös parvekkeen ovi. Aluksi vaihdoimme ikkunan päällä olevan ja rikkinäisen sälekaihtimen tilalle pimentävän rullaverhon. Parvekkeen oven ikkunaan laitoimme myös pimentävän rullaverhon. Jyskin Tomma rullaverhot olivat oiva löytö, koska ne pystyi helposti kaventamaan ikkunaan juuri sopivan mittaisiksi. Kahteen muuhunkin makuuhuoneeseen tullaan nämä vaihtamaan sälekaihtimien tilalle.


Koska mitkään olemassa olevat verhot eivät sopineet, alkoi kuumeinen etsintä. Olen varmaan etsinyt kuukauden ajan joka päivä eri nettikaupoista verhoja. Halusin vaaleapohjaiset verhot, ripauksella mustaa. Verhojen piti olla myös hieman lapselliset ja leikkisät, mutta ei liian selkeästi. Väriä en halunnut verhoihin sen vuoksi, koska en halunnut huoneeseen lisää levottomuutta. Lelut tuovat mielestäni muutenkin väriä huoneeseen luonnostaan. Yhden tehostevärin aion huoneeseen ottaa, mutta se tulee näkymään vain vähän.


Verhokappa ei käynyt ikkunoihin millään, koska parvekkeen ovi kääntyy sisäänpäin ja arvelin, että kesällä verhot olisivat koko ajan rytyssä oven toisella puolella. Huone kaipasi ehdottomasti sivuverhoja ja vaihtoehtona oli myös vain yksi sivuverho. Kuitenkin päädyin laittamaan verhot molemmille sivuille.


Hiihtoloman kunniaksi sain lapset houkuteltua lähtemään kanssani Joulupukin Pajakylään. Itselläni oli taka-ajatuksena piipahtaa Marimekon Outletissa samalla, kun kävisimme tiirailemassa vähän poroja. Ja sieltähän verhokangas lopulta sitten löytyi! Kangas on Maija Louekarin suunnittelema ”Aarre”. Kangas on ilmeisesti jotain vanhempaa tuotantoa, koska nettikaupassa tätä ei näkynyt. Heti, kun kankaan näin, tiesin, että tuo tulisi olemaan täydellinen verhokangas meidän lastenhuoneeseen.






Seuraavana päivänä jo ompelin verhot mittaansa. Itse tykkään kyllä tuosta valtavasti ja niin taisi tykätä myös huoneen vanhempi herrasmieskin. Mitä mieltä sinä olet?


Terkuin,
Mari


Ps. Verhoista on muuten tosi ärsyttävä ottaa kuvia! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti