sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

WOODSS - rovaniemeläinen vegekahvila

Teimme yhtenä päivänä ystäväni kanssa treffit kaupungille ja päätimme testata alle vuoden vanhaa vegekahvilaa Woodss Lordiaukiolta. Olin jo pitkään ajatellut piipahtavani siellä ja nyt siihen tuli hyvä tilaisuus.


Woodss on vegekahvila, josta löytää erilaisia aamiais- ja lounasvaihtoehtoja, raikkaita smoothieta ja monipuolisen raakakakkuvalikoiman. Woodss käyttää annoksissaan hyvin paljon Lapissa tuotettuja, puhtaita raaka-aineita. Suurin osa annoksista on vegaanisia ja gluteenittomia. Silloin kun olin vielä maidottomalla ja munattomalla ruokavaliolla, normaali kahviloista oli vaikea löytää näillä spekseillä syötävää. Nykyään menisin aina Woodssiin, niin ei tarvitsisi joka kerta miettiä, saanko syödä jotain vai en saa.


Olen myös ihminen, joka on hieman pelkuri kokeilemaan uusia makuja. Tutut ovatkin sanoneet, että minulla on UTPH eli uusien tuotteiden panikoitumis häiriö. Ensin olinkin ajatellut ottavani pelkän kahvin, mutta sitten päätin rohkaistua. Otin villisienitoastin punajuurihummuksella ja juomaksi vihreän teen makuisen Kombuchan. Ystäväni valitsi listalta herne-avokadotoastin sekä mansikka-basilika makuisen Kombuchan. Tässä oltiin siis todellakin uuden äärellä!


Se, että kun on tottunut syömään toastinsa vaaleaan leipään tehtynä, lihaisena, rasvaa tirisevänä ja venyvää juustoa kitalaesta kaivaen, odotukset vegetoasteista oli hieman laimeat, mutta nämä vegetoastit olivat taivaallisia! Yksinkertaisia ja selkeitä makuja ilman makusekamelskaa eikä turhaa rasvaa tai kuorrutuksia. Kombucha oli myös iloinen yllätys. Hieman pirskahteleva juoma oli kesäinen ja kevyt. Todella hyvä vaihtoehto ainaiselle kahville eikä kuitenkaan mikään peruslimsa.


Ilmapiiri Woodssissa oli miellyttävä ja rauhallinen. Olimme liikkeellä iltapäivästä, joten todennäköinen lounasajan ruuhka oli tipotiessään ja saimme jutella hyvän ruoan ja juoman ääressä rauhassa. Puiset huonekalut tuovat lämpöä sisustukseen ja vihreät kasvit sisään tullessa luovat todellakin ilmapiirin, että Woodss on metsä keskellä kaupunkia. Siirtolavoista tehty terassi näytti myös houkuttelevalta lämpimän kesäpäivän lounaan nauttimiseen. Nykyään tulee myös arvostettua hyvää asiakaspalvelua ja sitä todellakin saimme osaksemme. Harmi, kun en tajunnut itse kahvilasta kuvia ottaa.


Tulen varmasti käymään Woodssissa uudestaan ja suosittelen muitakin kokeilemaan! Kahvi ja pulla-vaihtoehdolle on terveellisempiä ja maukkaampia vaihtoehtoja, kunhan vain uskaltautuu kokeilemaan. Olisi myös ihanaa, jos lapsetkin oppisivat syömään ennakkoluulottomasti kasvisruokia, mutta eihän se vaadi kuin pitkäjänteistä opettelua ja niiden tarjoamista. Seuraavaksi aion kokeilla Woodssin salaatteja!


-Mari




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti