keskiviikko 3. heinäkuuta 2019

Maalari maalasi seiniä

Keväällä kirjoittelin Seinien uusia värisävyjä-tekstissä, että aikomuksenamme on maalata yläkerran makuuhuoneiden seiniä. Viikko sitten heiluin kolme päivää maalitelan kans ja nyt on valmista!


Kaikkiin kolmeen makuuhuoneeseen valikoitui loppujen lopuksi aika tumma sävy. Seinät pakkeloitiin ja hiottiin aluksi ja sitä hommaa riittikin. Aikuisten makuuhuoneen peräseinää ei oltu kunnolla siistitty sitten edellisen remontin - se oli vain jäänyt - ja nyt edessä olikin järkyttävä urakka. Vieläkin koloja jäi, mutta suurimmat saatiin piiloon ja seinä hiottua kohtuullisen  tasaiseksi. Eikä betoniseinää varmaan kotikonstein saisi millään täysin tasaiseksi, jollei levittäisi tasoitetta koko seinälle. Loppujen lopuksi koloillakaan ei ole niin väliä, kun remonttia tekee itselle. 


Lastenhuoneen seinä olikin helpompi tehdä, kun siellä ei ollut siistittävänä kuin muutama edellisen maalin lohjennut kolo ja muutama ruuvin kolo. Teinin makuuhuoneen seinä taas tuli pakkeloitua jo aiemmin keväällä. Seinän laikukkaasta ilmeestä alkoi tulla jo teinin kavereilta kuittailuja, joten pakkohan se oli lopulta maalata siistiksi. Kaikkien kolmen seinän maali oli himmeää, jotta kolot eivät niin paistaisi silmään, kuten kiiltävässä maalissa valon heijastaessa olisi tullut tapahtumaan. 


Aikuisten makuuhuoneen peräseinä vedettiin Denim-sävyllä, joka onkin nyt jonkinlainen trendiväri. Mietin tätä aika pitkään, että uskallanko maalata seinää niinkin tummalla sävyllä. Mutta jatkuvasti selasin kuvia makuuhuoneista, joissa oli tummansininen seinä. Lopputulokseen olen todella tyytyväinen. 

Teini sai valita oman huoneen sävynsä ja se olikin aiemmista pohdinnoista poiketen todella tummanharmaa nimeltään Tyrsky. Ehkä se myös välillä kuvastaa nuoren mielialanvaihteluita.

Lastenhuoneeseen en halunnut selkeästi vihreää tai sinistä seinää. Turkoosi olikin kaikista paras vaihtoehto. Alunperin kuudesta sävyvaihtoehdosta jäljelle jäi kaksi, joista isompi huoneen asukas sai valita mieleisensä, Mosaiikki. Valkoiset seinät maalasin Höyhen-sävyllä, joka on aavistuksen harmaaseen taittuva. 

Kaikkien huoneiden maalisävyt löytyivät lopulta Tikkurilan Tunne väri-värikartasta, joka on kyllä mielestäni todella kattava. 


Tämmöset huoneista loppujen lopuksi tuli. Mitä mieltä sinä olet? Me olemme enemmän kuin tyytyväisiä! :)


-Mari












(Sävykarttakuvat lainattu Tikkurilan sivuilta.)



3 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää, jees!

    VastaaPoista
  2. Kivoja tuollaiset tummat sävyt, tuntuu että nykyään kaikkialla suositaan vain valkoista tai harmaata. Tuo turkoosi myös luo kivan tunnelman lasten huoneeseen. Itsekin pitäisi hieman leikkiä maalaria täällä Etelä-Karjalassa kun toiveissa olisi saada hieman väriä keittiöön ja maalata yksi sen seinistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rohkeasti vain maalaamaan! Värit antavat kyllä ihan erilaista tunnelmaa huoneeseen vaikka pelkkänä tehosteseinänäkin.

      Poista