maanantai 29. heinäkuuta 2019

Näin se kesäloma hujahti

Meidän neljävuotias on jo viimeiset pari viikkoa kysellyt ja tuskaillut, että milloin tämä loma loppuu ja pääsisi takaisin päiväkotiin. Tänään hän pohti aamupalapöydässä, että mitä hän kertoisi päiväkodissa kesälomastaan. Meidän piti yhdessä miettiä ihan urakalla, että mitä kaikkea me ollaankaan puuhailtu. 

Kesäloma alkoi perheen yhteisellä roadtripillä Kalajoki-Lempäälä-Helsinki-Oulu. Tältä reissulta hän nosti kaikkein siisteimmäksi jutuiksi leikit kavereiden ja sukulaisten kanssa, Heurekan dinosaurus näyttelyn sekä Kalajoen hiekkarannat. 

Kotiin palattua olikin aika aloittaa kahden viikon uimakoulu ja se vasta olikin hurjan hauskaa, kun hän oppi sukeltamaan. Äidille sukellustaidon oppiminen oli hieman ristiriitaista, kun samaan aikaan toivoin, että hän oppii sukeltamaan, mutta samaan aikaan pelotti aivan hulluna, että hän ei opi pidättämään hengitystä. Onneksi opettajina oli ammattitaitoiset uimaopettajat, jolloin opetus on turvallista. Äitikin siis saattoi huokaista helpotuksesta. 

Tivolissa käyminen nousi myös kesän hittilistan kärkeen. Samoin kuin mökkireissut Kuusamoon. Mökkisauna, uiminen, ukin kanssa veneily, grillaaminen ja kavereiden kanssa ulkona touhuaminen oli pikkumiehen mielestä ihan huippua. 

Kelit ovat tietenkin olleet hieman kyseenalaiset, kun muistissa on liiankin hyvin viime kesän superhelteet. Itse en ole viitsinyt niistä niin valittaa vaan olen ajatellut, että jos on vähänkin aurinkoista niin sekin on parempi kuin vesisade. Onneksi nyt heinäkuun loppuun saatiin nauttia myös helteistä ja mekin uskaltauduimme rannalle pulikoimaan useampana päivänä. 

Itse olen saanut nauttia lomalla hitaista aamuista, kuntoilusta, perheen ja ystävien seurasta, hyvästä ruoasta, kirjojen lukemisesta ja kuuntelusta, rennoista reissuista, kesäteatteri esit sekä ihan vaan olemisesta. En ole suorittanut lomaa vaan olen osannut mennä päivä kerrallaan mentaliteetilla. Lasi on ollut enemmänkin täynnä kuin tyhjä. Kotikin on saanut välillä olla hieman rempallaan, kun ollaan tultu ja menty. Sisustaminenkaan ei ole niinkään käynyt mielessä. 

Kesä ei kuitenkaan ole vielä ohi, vaikka viikon päästä arki koittaakin. Jopa syyskuun alussa voi päästä vielä nauttimaan aurinkoisista päivistä. 

Ihanaa kesän jatkoa kaikille!
-Mari









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti