sunnuntai 29. syyskuuta 2019

Veljesten valtakunta

Nyt on aika esitellä meidän veljesten valtakunta. Jotain kuvia on välillä huoneesta vilahtanut, mutta tässä hieman tarkempi katsaus. 

Kesällä maalasin huoneen pisimmän sivun Tikkurilan Mosaiikki-värillä. Huoneesta tuli mielestäni heti kodikkaamman ja asujiensa näköinen, kun sieltä löytyy myös vähän väriä. Verhot ovat Marimekon ”Aarre” ja Maija Louekarin suunnittelemat. Näistä olen jo aiemmin kirjoitellutkin. Näistä löytyy iloista leikkisyyttä, vaikka ovatkin musta-valkoiset. 

Pojilla on itseoikeutetusti kotimme suurin huone. Leikkitilaa tarvitaan, vaikka usein lelut kantautuvat alakertaan olkkariin. Osa leluista säilytetään suosiolla alhaalla välttyäksemme edestakaiselta roudaamiselta. Karsin leluja suhteellisen usein, koska säilytystilaa on rajoitetusti. Yhtään lelusäilytintä en aio ostaa huoneeseen lisää vaan näillä on pärjättävä. 

Minulla on kaksijakoinen suhtautuminen avohyllyköihin. Ne keräävät paljon pölyä, mutta toisaalta ovat käteviä esim. lelujen säilytykseen, koska siitä lasten on helppo ottaa tarvitsemansa esille. Se on myös turvallinen, kun ei tarvi pelätä sormien litistymistä laatikoiden väliin. 

Meillä suurin osa leluista on Ikean Kallax-hyllykössä. Dröna-laatikot on helppo vetää ulos ja kun lelut on lajiteltu laatikoihin leikin mukaan, ne on myös helppo lastenkin kerätä illalla pois. Kallaxin yläosa on täytetty laatikoilla, joista osa vielä odottaa sisälleen aarteita. Tällä hetkellä laatikoissa on mm. värejä, pelikortteja ja jotain sekalaista sälää. Halusin yläosaan laatikot, jotta yleisilme olisi mahdollisimman selkeä. Tuo 3x4 lokerokoko on hyvä meille. Siinä on sopivasti lokeroita, mutta tasollekin saa vielä kivasti jotain esille, kuten isoimmat legorakennelmat. 

Viime tammikuussa nuorin veljeksistä siirtyi perhepedistä omaan sänkyyn nukkumaan. Mietimme pojille erilaisia sänkyvaihtoehtoja, mutta päädyimme lopulta monen suosituksesta hommaamaan Vekeltä Liisa pieni kerrossängyn. Se on kyllä näppärän kokoinen. Otimme alasängyn ilman lisälaitaa, koska alasängystä tuli mielestäni ahtaan tuntuinen. Sen sijaan kiinnitimme sänkyyn Ikean lisälaidan, joka yhtä poikkeusta lukuun ottamatta on estänyt pienen levottoman nukkujan sängystä tippumisen. Yläsängyssä korkeampi laita on todellakin tarpeen. Ehkä jossain vaiheessa hommataan vielä sängynaluslaatikko leluja varten ja rauhoittamaan yleisilmettä. Nyt sängyn alla on poikien jumppamatto ja kolme rullilla pyörivää laatikkoa, joissa on pikkulegot ja pelejä. Tämän nukkumisjärjestelyn myötä koko perhe on alkanut nukkumaan paremmin, vaikka yöllistä vaeltamista huoneiden välillä on toisinaan edelleen. 

Tärkeimmät aarteet on esillä ja turvassa Vekeltä ostetussa hyllykössä. Sen alla on kaksi vanhaa matkalaukkua, joiden sisällä on Aku Ankkoja. Matkalaukut toimivat välillä myös yöpöytänä. Vanhat laukut tuovat huoneeseen mukavaa kontrastia ja kerroksellisuutta kaiken uuden ja valkoisen keskelle. 

Leikki- ja askartelupöytänä on Ikean Påhl-pöytä, jota voi säätää kolmeen eri korkeuteen. Pöytää löytyy kahta eri pituutta ja meillä on niistä se pienempi. Tähänkin sopii kaksi lasta hyvin istumaan vierekkäin. Jakkarat ovat perintönä saatuja. 

Täällä on hyvä leikkiä ja touhuta ja pojat ainakin ovat olleet mielissään. 
-Mari







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti