maanantai 3. elokuuta 2020

Juhlahumua

Meillä juhlittiin viikonloppuna pikkumiehen 3-vuotis synttäreitä. Virallinen syntymäpäivä tuli ja meni heinäkuun puolessa välissä, mutta oli tärkeää, varsinkin isoveljelle, että nuorimmaisellekin juhlat järjestetään. 


Kun alan suunnittelemaan juhlia, mietin teeman, jonka ympärille juhlat järjestetään. Selaamme lasten kanssa Pinterestiä ja suunnittelemme ensimmäiseksi kakun. Lapsilla on kyllä hieman epärealistiset odotukset siitä, minkälaisen kakun osaan tehdä, mutta lopputulos on yleensä ollut ihan kelvollinen. Teema on näkynyt meillä myös muissa tarjoiluissa sekä värimaailmassa. Viime vuosina teemoina on ollut autot, Pikku Kakkonen, Oktonautit, Ryhmä Hau, beach party, Muumit sekä Captain America. 


Tänä vuonna teemana piti olla Salama McQueen, mutta äitiä ei tämä oikein innostanut  joten tein kaupassa törkeästi omavalintaisen päätöksen, että värimaailma on sini-vihreä. Tämä päätös lähinnä siksi, koska Salama-teemaisia koristeita ei ollut saatavilla. 


Samalla, kun päätin värimaailman, päätin, että kakkuun tulee mustikka- ja valkosuklaamousset. Mousset tein Annin uunissa-ohjeiden mukaan. Kakun kuorrutin perinteisesti tomusokerilla maustetulla vispi-ja kuohukermalla. 

Kakun koristelin tuoreilla mustikoilla, mustikanvarvuilla ja karhunvadelmilla. 


Kakku onnistui täydellisesti. Pohja oli sopivan kiinteää, mutta kuohkeaa ja kosteaa. Mousset hyytyivät erinomaisesti. Kuorrutus ei ollut liian makea, kuten usein sokerikuorrutteisissa tai voikreemikakuissa ruukaa olevan. Kehut kakusta lämmittivät mieltä ja sydäntä. Äitinikin sanoi, että olen oppinut tekemään kakkuja! <3 


Minulle kieltämättä kakkujen teon oppiminen on viime vuosina ollut sydämen asia. Yleensä joku osa-alue on mennyt pieleen. Nyt onnistumisen salaisuutena oli varmasti helppous ja yksinkertaisuus. 


Muita tarjottavia oli punainen pesto-pasta salaatti, Juha Miedon-piirakka, kasvistikut, kaupan donitsit, keksilajitelma, sekä sipsit ja karkit. Lapsille oli tarjolla tavallista sekamehua. 


Juhlat olivat mukavat, sää suosi, joten ulkonakin pystyi olemaan. Vaikka laittamista oli taas jonkun verran ja stressasin turhistakin jutuista, kuitenkin kuulemma normaalia vähemmm, tykkään juhlien järjestämisestä. On ihanaa, kun vieraita käy kylässä ja lapsilla on kavereita. Seuraavia juhlia ja kakkua siis suunnittelemaan! 


-Mari






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti