lauantai 9. kesäkuuta 2018

Let´s play!

Tässä tulee nyt aikoja sitten lupaamani postaus toiseen rempattuun huoneeseen ja niin kuin otsikosta jo arvata saattaa, se on lastenhuone!




Huone on todella pieni, 6,5 neliötä pinta-alaltaan, mutta ihan toimiva. Vaatekaappeja huoneessa ei ole laisinkaan, joten leikille jää hyvin tilaa. Seinät on maalattu maalarinvalkoisiksi. Yhdeltä seinältä löytyy piristeenä mustalla dc-fixillä tuunattu vuorimaisema sekä syntymäpäiville ostettu paperinen viirinauha, joka tuo seinällä mieleeni revontulet.




Sängyn yläpuolella olevaan The Birth Poster-tauluun on kuvattu toinen huoneen asukeista 1:1 mittakaavassa syntymähetkellään. Taulussa näkyy syntymäpäivän lisäksi syntymämitat sekä lapsen koko nimi. Tämä on ihana muisto ja myös äidin musta-valkoiseen makuun sopiva. :) Kiitos vielä lahjan antajalle!




Kalusteista sen verran, että sänky on ystäviltä ostettu Muuramen Jolla-lastensänky. Sängynaluslaatikossa ovat kaikki unikaverit hyvässä tallessa ja illalla helposti valittavissa. Päiväpeitto on äitini virkkaama. Kangaskorista löytyy sekalaisia leluja, joille ei ole oikein löytynyt muuta paikkaa.


Muuramelta löytyy myös matala kirjahylly, jonka ympärille olen dc-fixillä liimannut talon ääriviivat. Ikean Trofast kätkee isompiin muovilaatikoihin kaikki isoimmat autot ja työkoneet ja matalimmista laatikoista löytyy muovieläimiä ja legoukkeleita. Trofast toimii myös hyvänä säilytyspaikkana parkkitalolle ja vahtitornille sekä muille tärkeille rakennelmille. Korkean hyllykön hyllyille on laitettu turvaan kaikki pikkulegorakennelmat. Niitä ei missään nimessä saa hajottaa!






Isoissa Legopalikoissa on kaikki Brion junaradan palikat, pikkuautot, rakennuspalikat sekä Dublot. Tärkeitä muistoja ja pikkutavaraa varten on Veken kalusteesta ostettu Libro-seinähylly. Verhot ovat Marimekon riemukas Karkulaiset ja matto on H&M:n automatto.








Pöytää mietin pitkän aikaa, että minkälaisen huoneeseen hommaisin. Sattumien summana mummini halusi luopua hänen äitinsä eli minun isänäidinäidin Singer-ompelukoneesta. Mummini kertoi, että hän muistaa, kun hän oli pikkutyttö ja heillä kävi silloin tällöin joku mies ja hänen äitinsä antoi miehelle rahaa. Rahamäärä merkittiin vihkoon ylös. Isomummini oli siis ostanut ompelukoneen osamaksulla.  


Olin jo pitkään kirpputoreilta himoinnut vanhaa Singer-konetta ja nyt kun sen sain, vieläpä mummiltani, en luovu siitä ikinä! Siitä tuli minun aarre! Nyt pöytä saa toimia lastenhuoneessa työpöytänä. Tuoli on vielä hakusessa, joten jakkara toimii väliaikaistuolina pöydän ääressä häärääjälle.




Vaikka tykkään sisustaa hillitysti, lastenhuoneessa saa olla väriä. Kalusteet ovat yksinkertaisia ja pääsääntöisesti valkoisia. Singer-pöytä tuo mukavaa lämpöä ja kodikkuutta muuten valkoisiin huonekaluihin. Väriä lastenhuoneeseen tulee leluista. Jotenkin tuntuisi hullulta piilottaa kaikki värikkäät lelut, jotta huone olisi väritykseltään hillitty. Lastenhuone on muutenkin vaikea kohde sisustaa. Kalusteiden tulee olla lapsille sopivia, mutta kuitenkin aikaa kestäviä. Muunneltavuus on plussaa. Aikuisen ei tule väheksyä lapselle tärkeitä leluja ja aarteita. Lapsi on hyvä ottaa mukaan huoneen suunnitteluun. Lastenhuone saa olla asujiensa näköinen.


Välillä lattia on täynnä leluja, välillä taas huone on siisti ja olohuone kaaoksen vallassa. Iltaisin siivotaan lelut paikoilleen, joskus taas ei. Yleensä huone pysyy aika hyvin järjestyksessä, mutta se johtuu siitä, että kaikelle on paikkansa. Kun on pieni tila, tavaraa ei vain voi olla hirveästi.


Esikoisen synnyttyä huomasin, että hänellä ei ollut yhtään lelua. Jotenkin se tilanne korjaantui aika äkkiä. Paljon olen kirpputoreilta tehnyt hyviä löytöjä ja esimerkiksi kaikki meidän Dublot ovat serkkupojan perintöä. Haluaisin, että lapseni oppisivat tulemaan toimeen vähemmällä eikä vinkuisivat aina uusimman muotivillityksen perään. Lapset ovat kuitenkin lapsia eikä heiltä voi odottaakaan aikuiseen verrattavaa käytöstä.


Kaikin puolin olen huoneeseen todella tyytyväinen! Huoneessa on kaikki tarvittava ja tärkeintä on, että asukas viihtyy. Lattialle sopii vielä patjakin tulevia kavereiden yökyläilyjä varten. Katsotaan mihin suuntaan sisustus ajan mittaan muuttuu. Toistaiseksi näin on hyvä.


Terkuin,

Mari

1 kommentti: