perjantai 1. kesäkuuta 2018

Kesäkukkien loistoa

Viime viikonloppuna päätin hankkia kesäkukat. Kävin hakemassa kukat ihan oikealta puutarhalta. Oli ihanaa saada asiantuntevaa asiakaspalvelua! Myyjä kulki perässäni ja kyseli tarkasti mitä halusin ja minkälaiseen paikkaan kukat tulisivat.


Keittiön ikkunan edessä on kohtuullisen vilkas kävelytie. Haluan pitää kesäisin säleverhoja ylhäällä, jotta saan maksimoitua kaiken valon, mutta kaipaan välillä kuitenkin ikkunaan pientä näkösuojaa. Kukkalaatikko ikkunalaudalla ajaa kesäisin sen asian hyvin ja samalla tuntuu, että kukat olisivat myös sisällä.

Sisääntulo ja keittiön ikkuna on pohjoiseen päin ja siihen aurinko paistaa vähän aikaa aikaisin aamulla. Pääosan päivästä se puoli on varjossa ja se luo hieman haasteita kukkien valinnalle. Ainakin tämmöiselle poropeukalolle, joka ei tiedä puutarhanhoidosta yhtään mitään ja yleensä unohdan alkuinnostuksen laannuttua jopa kastella kukkia.

Istutin keittiön ikkunan kukkalaatikkoon keskelle murattia ja sivuille violettia kellokukkaa. Oven pieleen isoon ja vanhaan ruukkuun istutin yhden lempikukistani, vaaleanpunaisen hortensian. Ikkunalaudalle on kerääntynyt myös kokoelma sydämen muotoisia kiviä koristeeksi.



Takapihan aurinkoisella puolella on ruokapöydällä yksinäinen orvokki kynttilän vieressä. Ikkunalaudalla on myös keltaisia orvokkeja ja murattia sekä kokeilussa ruukkutomaatti. Saa nähdä saadaanko nauttia tuoreista tomaateista jossain vaiheessa. Äitienpäivän ruukkuruusu saa ilahduttaa parvekkeella saunasta tulleita vilvottelijoita.




Aidan viereen olen ruskoliljan ja joidenkin tuntemattomien sipulikukkien viereen istutellut yrttejä. En ole niitä siemenestä asti kasvattanut vaan sitä mukaa olen laittanut multaan, kun olen kaupasta niitä ruukuissa tuonut. Tilaa on vielä useammalle yrttiruukulle. Saa nähdä miten ne siinä kesän viihtyvät. Muita kukkia takapihalle ei seuraavina vuosina tule. Saavatpahan lapset leikkiä rauhassa eikä äidin tarvi koko ajan hokea ”Varokaa minun kukkia!”

Etupihan kukkapenkit ovat vielä työn alla. Katsotaan saisinko niille tänä kesänä tehtyä jotain.

Mutta nyt saa kesä toden teolla tulla! Olen valmis!

Terkuin,
Mari



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti