maanantai 17. syyskuuta 2018

Leikitään ravintolaa!

Viisihenkisen perheen ravintolareissut tuppaavat olla juomineen helposti satasen luokkaa. Varsinkin, jos syödään a la carte-listalta. Yksinkertaisesti meillä ei tähän ylelliseen toimintaan ole usein varaa. Täytyy tyytyä noutoruokaan, joka sekin on aika hintavaa, mutta edullisempaa.


Sain tähän äidiltäni viime kesänä loistavan vinkin; ravintolaleikki. Ideana on, että valitaan joku ravintola ja sen ravintolan listalta joku ruoka ja valmistetaan ruoka itse.


Rakastamme hyvää ruokaa ja mikäs sen mukavampaa, kuin syödä kotona hyvin eikä syödä loppukuuta pelkkää kaurapuuroa ja purkkihernekeittoa. Siitä ei nauti enää kukaan. Okei, ulkona syömisessä on myös se etu, että ruokaa ei tarvitse itse valmistaa eikä siivota jälkiä kokkauksen jäljiltä. Mutta meillä sattuu asumaan tyyppi, joka mielellään laittaa ruokaa, kokeilee ja haluaa oppia uusia ruokia ja tekee vielä jopa erittäin maukasta ruokaa. Itse tekemällä tämmöisessä allergiaperheessä säästytään myös väärien ruokien vahinkoaltistuksilta, kun tiedetään tasan tarkkaan mitä ruoka-aineita valmistuksessa on käytetty.




Ensimmäinen leikkimme sisälsi Martinan listalta Kantarellihärkää, jonka annoshinta on 25,90 €. Siihen tulee naudan ulkofileetä, kantarellikastiketta, juureksia, paahdettua punajuurta ja yrtti-valkosipulivoissa paahdettua perunaa. Sattumoisin Lidlissä oli tarjouksessa naudan sisäfilettä, joka tosin oli brasilialaista, mutta sai kelvata tähän ensimmäiseen leikkiin.




Meidän perjantai-illan ravintolamatka sujui hyvin; naudan sisäfilettä, kantarellikaurakermakastike, paahdetut punajuuret sekä paahdetutu yrtti-valkosipuliperunat maistuivat taivaallisilta. Annos ei ollut täydellinen kopio alkuperäisestä, mutta sillä ei ollut mitään väliä. Saimme kokea uusia makuelämyksiä ja kokeilla uutta ja erilaista esimerkiksi perunoiden valmistustapaa. Tässä leikissä tulee hauskalla tavalla kokeiltua uusia ruokia. Ja jotta totuus ei unohtuisi, minulle jäi lopuksi keittiön siivous! :)






Katsotaan mihin ravintolaan mennään ensi viikonloppuna syömään!


Terkuin,
Mari

1 kommentti: