sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Mattolöytöjä

Viime viikonloppuna, kun oikeat sisustusbloggaajat nauttivat uusista tuulista sisustuksen rintamalla ja loivat kontakteja Habitaressa, amatöörisisustaja nautti kotipaikkakunnan uusista sisustuslöydöistä.

Minulla on ollut jo pidemmän aikaa ollut etsinnässä kotimme muutamaan tilaan uudet matot. Toinen niistä on eteinen. Meillä on pieni tuulikaappi, johon onneksi jää suurin osa ulkoa kantautuvista roskista ja pikkukivistä, mutta valitettavasti tätä moskaa kantautuu myös muualle huusholliin. Eteisen lattialla on kesän ollut kapea polypropyleenimatto, joka on helppo imuroida, mutta pienen kokonsa puolesta ei suojaa eteisen lattiaa tarpeeksi. Vaunujen renkaista kulkeutuvat kivet naarmuttavat ikävästi lattiaa.

Toinen paikka mihin olen haaveillut uutta mattoa on yläkerran aula. Aulassa on ollut työkaverini virkkaama pyöreä matto, joka on aivan ihana, mutta matto ei pysy paikoillaan, kun kersat juoksevat yläkerrassa. Matto on koko ajan rullalla ja lisäksi aulassa kaikuu tosi paljon, joten isompi matto olisi parempi siihenkin tilaan.

Viikko sitten perjantaina eksyin vahingossa Sotkaan ja siellä sattui olemaan matoista hyvä tarjous menossa. Olin onnekseni jossain vaiheessa tallentanut puhelimeen tarvitsemieni mattojen koot, joten kun oikeanlaiset matot löytyivät, ne oli helppo kotiuttaa.

Onhan nämä vähän hassun näköiset kokonsa puolesta, kun ovat seinästä seinään, mutta jos vaihtoehtona on liian pieni tai just eikä melkein sopiva koko, niin ostan mieluummin jälkimmäisen. Itse ainakin tykkään, mutta katsotaan miten ne asettuvat. Ainakaan ne eivät olleet suuressa hinnan kirossa, joten ei niin harmita, jos ne joutuu myymään eteenpäin.

Eteisen matto on nimeltään Rocco ja koko on 133x190. Matto on 100% polypropyleeniä, joten se pysyy hyvin muodossaan ja on helppohoitoinen. Harmaa väri on sopivan anteeksi antava lapsiperheessä.


Yläkerran aulan matto on pehmeä matalanukkainen matto ja nimeltään Luka ja on samankokoinen kuin eteisen matto. Pohja on materiaaliltaan juuttia ja nukka polypropeenia. Muutama vuosi sitten hävitin meiltä kaikki nukkamatot, koska olivat niin pöliseviä. En tajua miten sorruin nyt tuohon mattoon, mutta kuosi ainakin miellyttää silmää ja näin viikon käyttökokemuksen perusteella sanoisin, että aulassa ei nyt kaiu niin paljon kuin ennen ja matto on mukavan pehmeä paljaan jalan alla. Matto pysyy myös hyvin paikoillaan eikä haittaa pienen ihmisenalun kävelemään opetteluharjoituksia. Ainoa huono puoli tuossa yläaulan matossa on, että se vetää kaikki hiukset ja pölyt puoleensa, joten imuroida saa harva se päivä.


Jotain kivaa pitäisi miettiä tuohon oikealle puolelle kaiteen viereen… Mikään penkki tai matala pöytä kaiteen eteen ei käy, koska pelko siitä, että pikkuväki nousee niiden päälle ja kurkotellessaan alas, tipahtaa pää edellä alakertaan saakka. Tämä on yksi painajaisistani. Toisaalta mikään leveä hyllykkökään ei käy, koska se tulisi meidän makuuhuoneen oven eteen. Tulisiko sinulla jotain ideaa mieleen? :)

Mukavaa sunnuntai-iltaa teille kaikille ihanat lukijat!

Terkuin,
Mari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti